Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk
4493940465300061 fp basmatiris, 300 g Gryta:1 sötpotatis1 gul lök1 paprika1 zucchini1 msk neutral olja2 vitlöksklyftor1 msk curry½ msk ingefära1 ½ tsk salt1 fp kokosmjölk, 250 ml1 fp krossade tomater, 400 g1 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 tsk sambal oelek1 fp blandade bönor, 380 g1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och traktörpanna med lock.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Gryta: Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda tärningar. Hacka gul lök och skär paprika och zucchini i 2 cm breda bitar.4. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs sötpotatisen, löken, pressad vitlök, curry, ingefära och salt på medelhög värme i 3 min.5. Tillsätt paprikan, zucchinin, kokosmjölk, krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och sambal oelek i pannan. Koka upp och sjud på låg värme under lock i 10-15 min.6. Vänd ner sköljda blandade bönor och babyspenat i pannan och låt blir varmt i ca 1 min.7. Servera grytan med riset.