Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk
Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk
Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk
Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk
Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk
Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk

Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk

449394046530006
1 fp basmatiris, 300 g Gryta:1 sötpotatis1 gul lök1 paprika1 zucchini1 msk neutral olja2 vitlöksklyftor1 msk curry½ msk ingefära1 ½ tsk salt1 fp kokosmjölk, 250 ml1 fp krossade tomater, 400 g1 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 tsk sambal oelek1 fp blandade bönor, 380 g1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och traktörpanna med lock.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Gryta: Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda tärningar. Hacka gul lök och skär paprika och zucchini i 2 cm breda bitar.4. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs sötpotatisen, löken, pressad vitlök, curry, ingefära och salt på medelhög värme i 3 min.5. Tillsätt paprikan, zucchinin, kokosmjölk, krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och sambal oelek i pannan. Koka upp och sjud på låg värme under lock i 10-15 min.6. Vänd ner sköljda blandade bönor och babyspenat i pannan och låt blir varmt i ca 1 min.7. Servera grytan med riset.