Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk
Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk
Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk
Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk
Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk
Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk

Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk

649894394640002
1 fp basmatitris, 150 gGryta1 sötpotatis1 gul lök1 paprika1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta½ msk curry1 tsk ingefära½ tsk salt1 fp kokosmjölk, 400 ml1 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 tsk sambal oelek1 fp blandade bönor, 190 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och traktörpanna med lock.2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.3. Gryta: Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda tärningar. Hacka gul lök och skär paprika i 2 cm breda bitar.4. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs sötpotatisen, gul lök, pressad vitlök, curry, ingefära och salt på medelhög värme i 3 min.5. Tillsätt paprikan, kokosmjölk, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och sambal oelek i pannan. Koka upp och sjud på låg värme under lock i 10-15 min.6. Vänd ner sköljda blandade bönor i pannan och låt blir varmt i ca 1 min.7. Servera grytan med riset.