





Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk
6498943946400021 fp basmatitris, 150 gGryta1 sötpotatis1 gul lök1 paprika1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta½ msk curry1 tsk ingefära½ tsk salt1 fp kokosmjölk, 400 ml1 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 tsk sambal oelek1 fp blandade bönor, 190 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och traktörpanna med lock.2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.3. Gryta: Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda tärningar. Hacka gul lök och skär paprika i 2 cm breda bitar.4. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs sötpotatisen, gul lök, pressad vitlök, curry, ingefära och salt på medelhög värme i 3 min.5. Tillsätt paprikan, kokosmjölk, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och sambal oelek i pannan. Koka upp och sjud på låg värme under lock i 10-15 min.6. Vänd ner sköljda blandade bönor i pannan och låt blir varmt i ca 1 min.7. Servera grytan med riset.