Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk
Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk
Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk

Afrikansk gryta med sötpotatis, bönor och kokosmjölk

649894394640002
2 port. vafritt ris/grynGryta1 sötpotatis1 gul lök1 paprika1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta½ msk curry1 tsk ingefära½ tsk salt1 fp kokosmjölk, 400 ml1 fp blandade bönor, 190 g1 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 tsk sambal oelek
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och traktörpanna med lock. 2. Koka ris/gryn.3. Gryta: Skala och skär sötpotatis i 1 cm breda tärningar. Hacka gul lök och skär paprika i 2 cm breda bitar. 4. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs sötpotatisen, gul lök, pressad vitlöks, curry, ingefära och salt på medelhög värme i 3 min. 5. Tillsätt paprikan, kokosmjölk, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och sambal oelek i pannan. Koka upp och sjud på låg värme under lock i 10-15 min. 6. Vänd ner sköljda blandade bönor i pannan och låt blir varmt i ca 1 min. 7. Servera grytan med riset/grynen.