Allt i en form kyckling och rotfrukter
Allt i en form kyckling och rotfrukter
Allt i en form kyckling och rotfrukter

Allt i en form kyckling och rotfrukter

149374917730000
Marinerad kyckling:1 msk paprikapulver2 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 msk honung1 tsk salt1 fp kycklinglårfilé, ca 450 gGryn och grönsaker:1 fp emmervete, 250 g2 kålrabbi1 fp morötter, 300 g2 paprikor1 gul lök2 msk olivolja1 tsk timjan½ tsk salt½ tsk svartpeppar4 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp matyoghurt, 2 dl 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsform 25 x 30 cm, kastrull och stekpanna.2. Marinerad kycklinglårfilé: Blanda paprikapulver, olivolja, pressad vitlök, honung, och salt i bunken. Tillsätt kycklinglårfilé i bunken och blanda med marinaden.3. Gryn och grönsaker: Häll emmervete i formen. Skala och skär kålrabbi i 2 cm klyftor, halvera morötter och kvarta paprika. Skiva gul lök. Fördela grönsakerna över grynen i formen. Tillsätt olivolja, timjan, salt och svartpeppar.4. Gryn och grönsaker forts.: Koka upp vatten med buljongpulver i kastrullen. Tillsätt den varma buljongen i formen och sätt formen mitt i ugnen i ca 10 min.5. Kycklinglårfilé forts.: Hetta upp pannan och stek kycklingen på hög värme i ca 2–3 min/sida. Lägg kycklingen i formen med grynen och grönsakerna och tillaga mitt i ugnen i ytterligare 15 min .6. Ta ut formen och sätt den mitt på bordet. Servera tillsammans med matyoghurt.