Allt i en form kyckling och rotfrukter
Allt i en form kyckling och rotfrukter
Allt i en form kyckling och rotfrukter

Allt i en form kyckling och rotfrukter

749474433420003
Marinerad kyckling:½ msk paprikapulver1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ msk honung1 fp kycklinglårfilé, ca 350 gGryn och grönsaker:1 ½ dl kvarngryn1 kålrabbi1 fp morötter, 300 g1 paprika1 gul lök1 msk olivolja½ tsk timjan2 krm salt2 krm svartpeppar2 dl vatten½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning) 1 fp matyoghurt, 2 dl 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsform 25 x 30 cm, kastrull och stekpanna.2. Marinerad kycklinglårfilé: Blanda paprikapulver, olivolja, pressad vitlök, honung och salt i bunken. Tillsätt kycklinglårfilé i bunken och blanda med marinaden.3. Gryn och grönsaker: Häll kvarngryn i formen. Skala och skär kålrabbi i 2 cm klyftor, halvera morötter och kvarta paprika. Skär gul lök i 1 cm skivor. Fördela grönsakerna över grynen i formen. Tillsätt olivolja, timjan, salt och svartpeppar.4. Gryn och grönsaker forts.: Koka upp vatten med buljongpulver i kastrullen. Tillsätt den varma buljongen i formen och sätt den mitt i ugnen i ca 10 min.5. Kycklinglårfilé forts.: Hetta upp pannan och stek kycklingen på hög värme i ca 2–3 min/sida. Lägg kycklingen i formen med grynen och grönsakerna och tillaga mitt i ugnen i ytterligare 10–15 min .6. Ta ut formen och sätt den mitt på bordet. Servera tillsammans med matyoghurt.