Aloo gobi med blomkål och potatis
Aloo gobi med blomkål och potatis
Aloo gobi med blomkål och potatis

Aloo gobi med blomkål och potatis

649284280490005
Rostad blomkål1 blomkål1 fp potatis, 450 g1 tsk salt1 msk neutral oljaBasmatiris1 fp basmatiris, 300 g6 dl vatten½ tsk saltAloo gobi1 gul lök2 vitlöksklyftor1 bit ingefära, till 3 msk hackad3 msk neutral olja2 msk curry2 msk tomatpuré2 dl vatten1 fp kokosmjölk, 400 ml1 fp kikärtor, 380 g1 msk honung1 tsk salt1 fp matlagningsyogurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper. En kastrull och traktörpanna.2. Rostad blomkål: Dela blomkål i mindre bitar och buketter, använd även blasten. Halvera potatis. Blanda allt på plåten med salt och neutral olja. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 25 min.3. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda ca 12 min under lock.4. Aloo gobi: Hacka gul lök. Skala och finhacka vitlöksklyftor och ingefära. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs alltsammans på medelhög värme i ca 2 min. Tillsätt curry och tomatpuré i pannan och fräs i ytterligare 2 min på medelhög värme. Tillsätt vatten, kokosmjölk, avrunna kikärtor, honung och salt i pannan. Låt sjuda under lock.5. Ta ut plåten med blomkål och potatis, känn så potatisen är mjuk. Tillsätt sedan allt i traktörpannan och blanda runt.6. Servera grytan med det nykokta riset och toppa med en klick yoghurt.