![Aloo gobi med blomkål och potatis Aloo gobi med blomkål och potatis](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f649284280490005.jpg)
![Aloo gobi med blomkål och potatis Aloo gobi med blomkål och potatis](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s649284280490005.jpg)
![Aloo gobi med blomkål och potatis Aloo gobi med blomkål och potatis](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t649284280490005.jpg)
Aloo gobi med blomkål och potatis
649284280490005Rostad blomkål1 blomkål1 fp potatis, 450 g1 tsk salt1 msk neutral oljaBasmatiris1 fp basmatiris, 300 g6 dl vatten½ tsk saltAloo gobi1 gul lök2 vitlöksklyftor1 bit ingefära, till 3 msk hackad3 msk neutral olja2 msk curry2 msk tomatpuré2 dl vatten1 fp kokosmjölk, 400 ml1 fp kikärtor, 380 g1 msk honung1 tsk salt1 fp matlagningsyogurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper. En kastrull och traktörpanna.2. Rostad blomkål: Dela blomkål i mindre bitar och buketter, använd även blasten. Halvera potatis. Blanda allt på plåten med salt och neutral olja. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 25 min.3. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda ca 12 min under lock.4. Aloo gobi: Hacka gul lök. Skala och finhacka vitlöksklyftor och ingefära. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs alltsammans på medelhög värme i ca 2 min. Tillsätt curry och tomatpuré i pannan och fräs i ytterligare 2 min på medelhög värme. Tillsätt vatten, kokosmjölk, avrunna kikärtor, honung och salt i pannan. Låt sjuda under lock.5. Ta ut plåten med blomkål och potatis, känn så potatisen är mjuk. Tillsätt sedan allt i traktörpannan och blanda runt.6. Servera grytan med det nykokta riset och toppa med en klick yoghurt.