Apelsin- & Saffranskräm med pepparkakscrunch & granatäpple
Apelsin- & Saffranskräm med pepparkakscrunch & granatäpple
Apelsin- & Saffranskräm med pepparkakscrunch & granatäpple

Apelsin- & Saffranskräm med pepparkakscrunch & granatäpple

149065018820007
Apelsin- & Saffranskräm med pepparkakscrunch & grantäpple1 apelsin 1 dl socker1 fp saffran, 0,5 g2 dl vispgrädde2 fp färskost, 300 g25 g smörca 10 st pepparkakor1 granatäpple
99 kr
1. Förbered: Ta fram en liten bunke, tre bunkar, elvisp, kastrull, serveringsskålar eller glas..2. Apelsinsockerlag: Finriv skalet från apelsin och pressa saften i den lilla bunken. Blanda med socker och saffran i kastrullen. Koka upp och reducera till hälften. Låt svalna.3. Apelsin- och saffranskräm: Blanda apelsinsockerlag (kall) och färskost i bunken. Vispa grädde ordentligt fluffigt. Blanda grädden med färskosten. Låt stå svalt till servering.4. Pepparkakscrunch: Smällt smör i en kastrull eller i mikrovågsugn. Krossa pepparkakorna och blanda med smöret.5. Grantäpplekärnor: Dela granatäpple på mitten till två halvor. Ta fram en bunke och lägg snittytan i handen och banka med en träslev på granatäpplet så kärnorna faller ut. Plocka bort de vita skalbitarna.6. Servering: Montera ihop desserten med pepparkakscrunchet i botten av glasen/skålarna. Fördela sedan apelsin- och saffranskrämen och toppa med granatäpplekärnorna!