Asian pork med wokad kål och ris
549864513710009Jasminris1 fp jasminris, 150 g3 dl vatten2 krm saltAsian pork1 fp skivad fläskkarré, 300 g½ tsk salt½ tsk sambal oelek2 msk neutral olja Grönsakswok1 fp rädisor, 125 g1 rödlök1 fp strimlad rödkål, 250 g1 vitlöksklyfta ½ - 1 fp teriyaki- och sesamolja, 250 ml1 fp koriander, 20 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna och en tallrik. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda ca 12 min under lock.3. Asian pork: Krydda fläskkarré med salt och sambal oelek. Stek köttet i neutral olja på hög värme i 3 min/sida (förbered grönsakerna i steg 4 under tiden). Låt sedan köttet vila på tallriken.4. Grönsakswok: Halvera rädisor och skiva rödlök. Hetta upp pannan (använd samma panna som till köttet) och stek grönsakerna, rödkål och pressad vitlök i 2-3 min på hög värme. Tillsätt teriyaki- och sesamolja och vänd runt.5. Hacka koriander och skiva köttet i tunna skivor. Servera riset med grönsakerna och det skivade köttet. Toppa med koriandern.