Asian pork med wokad kål och ris
Asian pork med wokad kål och ris
Asian pork med wokad kål och ris
Asian pork med wokad kål och ris
Asian pork med wokad kål och ris
Asian pork med wokad kål och ris

Asian pork med wokad kål och ris

149764835080006
Jasminris1 fp jasminris, 300 g6 dl vatten½ tsk saltAsian pork2 fp skivad fläskkarré, 600 g1 tsk salt1 tsk sambal oelek2 msk neutral olja Grönsakswok1 fp rädisor, 125 g1 rödlök1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g2 vitlöksklyftor½ - 1 fp teriyaki- och sesamolja, 250 ml1 fp koriander, 20 g 1 fp sesamfrön, 38 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna och en tallrik. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda ca 12 min under lock.3. Asian pork: Krydda fläskkarré med salt och sambal oelek. Stek köttet i neutral olja på hög värme i 3 min/sida (förbered grönsakerna i steg 4 under tiden). Låt sedan köttet vila på tallriken.4. Grönsakswok: Halvera rädisor och skiva rödlök. Hetta upp pannan (använd samma panna som till köttet) och stek grönsakerna, kålmix och pressad vitlök i 2-3 min på hög värme. Tillsätt teriyaki- och sesamolja och vänd runt.5. Hacka koriander och skiva köttet i tunna skivor. Servera riset med grönsakerna och det skivade köttet. Strö över lite sesamfrön och toppa med koriandern.