


Asian pork med wokad kål och ris
1497648350800061 fp Jasminris, 300 gAsian pork2 fp skivad fläskkarré, 600 g1 tsk salt1 tsk sambal oelek2 msk neutral olja Grönsakswok1 fp rädisor, 125 g1 rödlök1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g2 vitlöksklyftor½ - 1 fp teriyaki- och sesamolja, 250 ml1 fp sesamfrön, 38 g1 fp koriander, 20 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna och en tallrik. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.3. Asian pork: Krydda fläskkarré med salt och sambal oelek. Stek köttet på hög värme 3 min/sida (förbered grönsakerna i steg 4 under tiden). Låt sedan köttet vila på en tallrik. 4. Grönsakswok: Halvera rädisor och skiva rödlök. Hetta upp pannan (använd samma panna som till köttet) med neutral olja och stek grönsakerna, kålmix och pressad vitlök i 2-3 min på hög värme. Tillsätt teriyaki- och sesamolja och vänd runt. 5. Hacka koriander och skiva köttet i tunna skivor. Servera riset toppat med grönsakerna och det skivade köttet. Strö över lite sesamfrön och koriander.