Asiatisk fishcake med teriyaki-aubergin och glasnudlar
Asiatisk fishcake med teriyaki-aubergin och glasnudlar
Asiatisk fishcake med teriyaki-aubergin och glasnudlar

Asiatisk fishcake med teriyaki-aubergin och glasnudlar

349085397260004
Teriyaki-aubergine1 aubergine½ tsk salt2 msk neutral olja1 fp teryaki sås, 150 mlFishcake1 fp koriander, 20 g1 fp fiskfärs, 250 g½ vitlöksklyfta1 tsk sambal oelek1 lime (skalet)½ tsk salt1 msk neutral oljaNudlar1 fp glasnudlar, 100 g1 fp strimlade morötter, 250 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på varmluft 250°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm, bunke, stekpanna, tallrik och . Ta fram en kastrull och koka upp 3 l vatten.2. Teriyaki- aubergine: Skär aubergine i 2 cm bitar, lägg i ugnsformen och blanda med salt och neutral olja. Rosta i mitten av ugnen i 10 min. Blanda ner teriyakisåsen efteråt och ställ åt sidan.3. Fishcake: Hacka koriander. Blanda fiskfärs, hälften av den hackade koriandern, pressad vitlök, sambal oelek, limeskal och salt i bunken. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja. Forma färsen till 4 platta biffar och stek i ca 4 min på varje sida. Lägg över på tallriken och spara stekpannan. Fortsätt med nästa steg medans du steker fishcakesen.4. Nudlar: Koka nudlar i 5 min och häll av.5. Avslutning: Vänd ned nudlarna, auberginen och strimlad morot i stekpannan och vänd runt. Klyfta lime.6. Servera direkt ur stekpannan tillsammans med fishcakes och limeklyftorna. Toppa med resten av koriandern.