Asiatisk fläskfärs med wokad kål och ris
9498351031700091 fp Jasminris, 300 gAsiatisk fläskfärs1 fp fläskfärs, 500 g1 tsk salt1 tsk sambal oelek2 msk neutral olja Grönsaker1 fp rädisor, 125 g1 rödlök1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g2 vitlöksklyftor½ - 1 fp teriyaki- och sesamolja, 250 ml1 fp koriander, 20 g 1 fp sesamfrön, 38 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram kastrull och en wokpanna eller traktörpanna. Ställ fram alla ingredienser och ha risvatten kokande innan du börjar med matlagningen.2. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Asiatisk fläskfärs: Krydda fläskfärs med salt och sambal oelek. Stek köttet i neutral olja i pannan på hög värme i 5 min (förbered grönsakerna i steg 4 under tiden).4. Grönsaker: Halvera rädisor och skiva rödlök. Tillsätt grönsakerna, kålmix och pressad vitlök i pannan och stek i 2 min på hög värme. Vända ned teriyaki- och sesamolja. Vänd runt.5. Hacka koriander. Servera riset tillsammans med woken och toppa med koriander och sesamfrö.