Asiatisk fläskfärs med wokad kål och ris
Asiatisk fläskfärs med wokad kål och ris
Asiatisk fläskfärs med wokad kål och ris

Asiatisk fläskfärs med wokad kål och ris

949835103170009
1 fp Jasminris, 300 gAsiatisk fläskfärs1 fp fläskfärs, 500 g1 tsk salt1 tsk sambal oelek2 msk neutral olja Grönsaker1 fp rädisor, 125 g1 rödlök1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g2 vitlöksklyftor½ - 1 fp teriyaki- och sesamolja, 250 ml1 fp koriander, 20 g 1 fp sesamfrön, 38 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram kastrull och en wokpanna eller traktörpanna. Ställ fram alla ingredienser och ha risvatten kokande innan du börjar med matlagningen.2. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Asiatisk fläskfärs: Krydda fläskfärs med salt och sambal oelek. Stek köttet i neutral olja i pannan på hög värme i 5 min (förbered grönsakerna i steg 4 under tiden).4. Grönsaker: Halvera rädisor och skiva rödlök. Tillsätt grönsakerna, kålmix och pressad vitlök i pannan och stek i 2 min på hög värme. Vända ned teriyaki- och sesamolja. Vänd runt.5. Hacka koriander. Servera riset tillsammans med woken och toppa med koriander och sesamfrö.