Asiatisk glasnudelsallad med räkor och nötter
Asiatisk glasnudelsallad med räkor och nötter
Asiatisk glasnudelsallad med räkor och nötter
Asiatisk glasnudelsallad med räkor och nötter
Asiatisk glasnudelsallad med räkor och nötter
Asiatisk glasnudelsallad med räkor och nötter

Asiatisk glasnudelsallad med räkor och nötter

649934761380000
2 fp glasnudlar, 200 gNam Pla Prik-dressing1 fp koriander, 20 g1 dl fisksås2 msk neutral olja (alt. sesamolja)1 lime1 vitlöksklyfta2 tsk sambal oelek1 tsk torkad ingefära2 msk honungNudelsallad 1 kålrabbi1 fp nötmix, 70 g 1 Fp kålmix vitkål/morot, 400 g1 fp räkor, 540 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, liten skål och serveringsfat. Ha nudelvattnet kokande innan du börjar med matlagningen. 2. Nudlar: Koka glasnudlar (i rikligt med vatten) i 2 min och skölj sedan i kallt vatten. Klipp nudlarna några gånger med en sax i kastrullen.3. Nam Pla Prik-dressing: Finstrimla koriander. Blanda fisksås med neutral olja, skalet och saften från lime, pressad vitlök, sambal oelek, torkad ingefära, hälften av koriandern och honung i skålen.4. Nudelsallad: Skala och strimla kålrabbi och grovhacka nötter. Blanda kålrabbin med glasnudlarna och kålmix på fatet. Toppa med avrunna räkor, resten av koriandern och nötterna. Häll över Nam Pla Prik-dressingen och servera!