





Asiatisk glasnudelsallad med räkor och nötter
6499347613800002 fp glasnudlar, 200 gNam Pla Prik-dressing1 fp koriander, 20 g1 dl fisksås2 msk neutral olja (alt. sesamolja)1 lime1 vitlöksklyfta2 tsk sambal oelek1 tsk torkad ingefära2 msk honungNudelsallad 1 kålrabbi1 fp nötmix, 70 g 1 Fp kålmix vitkål/morot, 400 g1 fp räkor, 540 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, liten skål och serveringsfat. Ha nudelvattnet kokande innan du börjar med matlagningen.
2. Nudlar: Koka glasnudlar (i rikligt med vatten) i 2 min och skölj sedan i kallt vatten. Klipp nudlarna några gånger med en sax i kastrullen.3. Nam Pla Prik-dressing: Finstrimla koriander. Blanda fisksås med neutral olja, skalet och saften från lime, pressad vitlök, sambal oelek, torkad ingefära, hälften av koriandern och honung i skålen.4. Nudelsallad: Skala och strimla kålrabbi och grovhacka nötter. Blanda kålrabbin med glasnudlarna och kålmix på fatet. Toppa med avrunna räkor, resten av koriandern och nötterna. Häll över Nam Pla Prik-dressingen och servera!