Asiatisk kyckling med inlagda morötter och paprikafraiche
Asiatisk kyckling med inlagda morötter och paprikafraiche
Asiatisk kyckling med inlagda morötter och paprikafraiche

Asiatisk kyckling med inlagda morötter och paprikafraiche

649494079130007
2 port. valfritt ris/ grynKyckling:1 msk neutral olja½ msk kinesisk soja½ msk honung1 tsk ingefära1 krm salt1 fp kycklingfilé, ca 300 gInlagda morötter:½ dl kokhett vatten½ dl vitvinsvinäger½ msk socker1 fp morötter, 300 g Kålrabbisallad:1 kålrabbi1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt1 fp paprika- och chilifraiche, 2 dl 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull och två skålar. 2. Kyckling: Blanda neutral olja, kinesisk soja, honung, ingefära och salt i formen. Vänd ner kycklingfilé i marinaden. Stek i mitten av ugnen i 20 min.3. Koka valfritt ris/gryn i kastrullen enligt anvisningarna på förpackningen.4. Inlagda morötter: Blanda kokhett vatten, vitvinsvinäger och socker i skålen. Lägg i strimlade morötter.5. Kålrabbisallad: Blanda strimlad vitkål med neutral olja, vitvinsvinäger och salt i skålen.6. Skiva upp kycklingen och servera med riset/grynen, kålrabbisalladen, de inlagda morötterna och paprika- och chilifraiche.