







Asiatisk kycklingfärswok med ingefära
2499642827100081 fp basmatiris, 300 gKycklingfärswok:1 knippe salladslök, 100 g1 bit ingefära (ca 3 msk riven)1 msk neutral olja1 fp kycklingfärs, ca 500 g2 vitlöksklyftor1 fp kokosmjölk, 400 ml2 msk japansk soja½ tsk majsstärkelse1 tsk sambal oelek1 krm salt1 lime 1 fp babyspenat, 65 g 1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en traktörpanna. Ta fram alla ingredienser och ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen. 2. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Wok: Strimla salladslök. Skala och riv ingefära. Hetta upp pannan med neutral olja. Stek kycklingfärs, pressade vitlöksklyftor, ingefäran och hälften av salladslöken i 5 min på medelhög värme.4. Wok forts..: Tillsätt kokosmjölk, japansk soja, majsstärkelse, sambal oelek, salt och saften från en halv lime. Låt sjuda på låg värme i 5 min. Skär den andra limehalvan i klyftor.5. Vänd ner babyspenat i pannan precis innan servering. Toppa med resten av salladslöken.6. Servera kycklingfärswoken med riset, kålmix rödkål/grönkål och limeklyftorna.