Asiatisk kycklingfärswok med ingefära
Asiatisk kycklingfärswok med ingefära
Asiatisk kycklingfärswok med ingefära
Asiatisk kycklingfärswok med ingefära
Asiatisk kycklingfärswok med ingefära
Asiatisk kycklingfärswok med ingefära
Asiatisk kycklingfärswok med ingefära
Asiatisk kycklingfärswok med ingefära

Asiatisk kycklingfärswok med ingefära

249964282710008
1 fp basmatiris, 300 gKycklingfärswok:1 knippe salladslök, 100 g1 bit ingefära (ca 3 msk riven)1 msk neutral olja1 fp kycklingfärs, ca 500 g2 vitlöksklyftor1 fp kokosmjölk, 400 ml2 msk japansk soja½ tsk majsstärkelse1 tsk sambal oelek1 krm salt1 lime 1 fp babyspenat, 65 g 1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en traktörpanna. Ta fram alla ingredienser och ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Wok: Strimla salladslök. Skala och riv ingefära. Hetta upp pannan med neutral olja. Stek kycklingfärs, pressad vitlök, ingefäran och hälften av salladslöken i 5 min på medelhög värme.4. Tillsätt kokosmjölk, japansk soja, majsstärkelse, sambal oelek, salt och saften från en halv lime i pannan. Låt sjuda på låg värme i 5 min. Skär den andra limehalvan i klyftor.5. Vänd ner babyspenat i pannan precis innan servering. Toppa med resten av salladslöken.6. Servera kycklingfärswoken med riset, kålmix rödkål/grönkål och limeklyftorna.