


Asiatisk kycklingfärswok med ingefära
8491053364000031 fp basmatiris, 150 gGryta1 bit färsk ingefära, ca 1 ½ msk riven1 msk neutral olja1 fp kycklingfärs, ca 250 g1 vitlöksklyfta1 fp kokosmjölk, 250 ml1 msk japansk soja½ tsk majsstärkelse1 tsk sambal oelek1 krm salt½ lime ½ fp kålmix rödkål/grönkål, ca 160 g½ lime
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och traktörpanna. Ställ fram alla ingredienser och ha risvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen. 2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Gryta: Skala och riv ingefära. Hetta upp pannan med neutral olja och stek kycklingfärs, pressad vitlök och ingefäran på medelhög värme i 5 min.4. Gryta forts..: Tillsätt kokosmjölk, japansk soja, majsstärkelse, sambal oelek, salt och saft från lime och sjud på låg värme i ca 5 min. Skär den andra limehalvan i klyftor. 5. Servera grytan med riset, kålmix rödkål/grönkål och limeklyftorna.