Asiatisk kycklingfärswok med ingefära
8491053364000031 fp basmatiris, 150 gKycklingfärswok1 bit färsk ingefära, ca 1 ½ msk riven1 msk neutral olja½ fp kycklingfärs, ca 250 g1 vitlöksklyfta1 fp kokosmjölk, 250 ml1 msk japansk soja½ tsk majsstärkelse1 tsk sambal oelek1 krm salt½ lime ½ lime ½ fp kålmix rödkål/grönkål, ca 160 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och traktörpanna. Ställ fram alla ingredienser och ha risvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Wok: Skala och riv ingefära. Hetta upp pannan med neutral olja och stek kycklingfärs, pressad vitlök och ingefäran på medelhög värme i 5 min.4. Tillsätt kokosmjölk, japansk soja, majsstärkelse, sambal oelek, salt och saft från en halv lime i pannan och sjud på låg värme i ca 5 min. Skär den andra limehalvan i klyftor.5. Servera woken med riset, kålmix rödkål/grönkål och limeklyftorna.