


Asiatisk nudelsallad med krispig tofu
749515158690004½ fp risnudlar, 90 g Dressing1 fp koriander, 20 g 2 msk neutral olja (alt. hälften neutral olja/sesamolja)2 msk japansk soja1 msk vatten½ lime1 vitlöksklyfta½ tsk torkad ingefära1 tsk sambal oelekKrispig tofu1 fp tofu, 270 g 2 msk majsstärkelse½ tsk salt1 krm cayennepeppar (alt. chiliflakes)1 msk neutral olja (alt. sesamolja)½ lime1 fp rädisor, 125 g 1 paprika
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, stekpanna och serveringsskål. Koka upp vatten med salt till nudlarna i kastrullen. 2. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och klipp nudlarna något. 3. Dressing: Finhacka koriander. Blanda hälften av koriandern, neutral olja, japansk soja, vatten, skal och saft från en halv lime, pressad vitlök, ingefära, sambal oelek i skålen. 4. Krispig tofu: Skär tofun i 1 cm breda bitar. Blanda majsstärkelse, salt och cayennepeppar i bunken och vänd ner tofun. Hetta upp pannan med neutral olja och stek tofun på medelhög värme i ca 5 min runtom.5. Klyfta den andra limehalvan, kvarta rädisor och strimla paprika. Vänd ner nudlarna, paprikan och rädisorna i dressingen. Toppa nudelwoken med resten av koriandern och den krispiga tofun. Servera med limeklyftorna.