Asiatisk nudelsallad med krispig tofu
Asiatisk nudelsallad med krispig tofu
Asiatisk nudelsallad med krispig tofu
Asiatisk nudelsallad med krispig tofu
Asiatisk nudelsallad med krispig tofu
Asiatisk nudelsallad med krispig tofu

Asiatisk nudelsallad med krispig tofu

749515158690004
½ fp risnudlar, 90 g Dressing1 fp koriander, 20 g 2 msk neutral olja (alt. hälften neutral olja/sesamolja)2 msk japansk soja1 msk vatten½ lime1 vitlöksklyfta½ tsk torkad ingefära1 tsk sambal oelekKrispig tofu1 fp tofu, 230 g 2 msk majsstärkelse½ tsk salt1 krm cayennepeppar (alt. chiliflakes)1 msk neutral olja (alt. sesamolja)½ lime1 fp rädisor, 125 g 1 paprika
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, stekpanna och serveringsskål. Koka upp vatten med salt till nudlarna i kastrullen.2. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och klipp nudlarna något.3. Dressing: Finhacka koriander. Blanda hälften av koriandern, neutral olja, japansk soja, vatten, skal och saft från en halv lime, pressad vitlök, ingefära, sambal oelek i skålen.4. Krispig tofu: Skär tofu i 1 cm breda bitar. Blanda majsstärkelse, salt och cayennepeppar i bunken och vänd ner tofun. Hetta upp pannan med neutral olja och stek tofun på medelhög värme i ca 5 min runtom.5. Klyfta den andra limehalvan, kvarta rädisor och strimla paprika. Vänd ner nudlarna, paprikan och rädisorna i dressingen. Toppa nudelwoken med resten av koriandern och den krispiga tofun. Servera med limeklyftorna.