Asiatisk nudelsallad med krispig tofu och cashewnötter
Asiatisk nudelsallad med krispig tofu och cashewnötter
Asiatisk nudelsallad med krispig tofu och cashewnötter

Asiatisk nudelsallad med krispig tofu och cashewnötter

549415428660000
1 fp risnudlar, 180 g Dressing1 fp koriander, 20 g 3 msk neutral olja (alt. hälften neutral olja/sesamolja)3 msk japansk soja2 msk vatten½ lime1 vitlöksklyfta1 ½ tsk torkad ingefära1 ½ tsk sambal oelekKrispig tofu1 fp tofu, 400 g 3 msk majsstärkelse1 tsk salt½ tsk cayennepeppar (alt. chiliflakes)1 msk neutral olja½ lime1 fp rädisor, 125 g 1 fp cashewnötter, 100 g1 fp raw slawmix, 300 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, stekpanna och serveringsskål. Koka upp vatten med salt till nudlarna i kastrullen. 2. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och klipp nudlarna något. 3. Dressing: Finhacka koriander. Blanda hälften av koriandern, neutral olja, japansk soja, vatten, skal och saft från lime, pressad vitlök, ingefära, sambal oelek i skålen. 4. Krispig tofu: Skär tofun i 1 cm breda bitar. Blanda majsstärkelse, salt och cayennepeppar i bunken och vänd ner tofun. Hetta upp pannan med neutral olja och stek tofun på medelhög värme i ca 5 min runtom.5. Klyfta lime, kvarta rädisor och grovhacka cashewnötter. Vänd ner nudlarna, raw slawmix och rädisorna i dressingen. Toppa nudelwoken med resten av koriandern, cashewnötterna och den krispiga tofun.