Asiatisk rotfruktssoppa med skalchips
Asiatisk rotfruktssoppa med skalchips
Asiatisk rotfruktssoppa med skalchips
Asiatisk rotfruktssoppa med skalchips
Asiatisk rotfruktssoppa med skalchips
Asiatisk rotfruktssoppa med skalchips

Asiatisk rotfruktssoppa med skalchips

449994537370002
Rotfruktssoppa1 fp palsternacka, 500 g 1 fp morötter, 500 g 1 gul lök1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ msk ingefära (torkad)1 ½ tsk salt1 fp kokosmjölk, 400 ml7 dl vatten1 ½ msk buljongpulver, alt. 1 ½ tärning1 tsk sambal oelek½ limeSkalchipsskal från palsternackaskal från morötter1 msk olivolja½ tsk saltMelonsallad½ cantaloupemelon½ lime1 fp knäckebröd linfrö, 200 g 1 fp färskost örter, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en gryta med lock, ugnsplåt med bakplåtspapper, skål och stavmixer.2. Rotfruktssoppa: Skala (SPARA SKALEN) och skär palsternacka och morötter i 1 cm breda bitar. Hacka gul lök. Hetta upp grytan med olivolja och fräs grönsakerna, pressad vitlök, ingefära och salt på medelhög värme i 3 min.3. Skalchips: Blanda skalet från palsternackorna och morötterna med olivolja och salt på plåten och rosta i mitten av ugnen i ca 15 min.4. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljongpulver, alt. tärning, och sambal oelek i grytan och sjud under lock i 15 min.5. Melonsallad: Skala och skär en halv cantaloupemelon i mindre bitar och blanda med skal och saft från en halv lime i skålen.6. Forts. soppa: Mixa soppan slät med stavmixer och rör ner saft från en halv lime.7. Fördela soppan i 4 skålar och toppa med skalchipsen. Servera soppan med knäckebröd, färskost örter och melonsallad till efterrätt.