Asiatiska fiskbullar, teriyaki-pak choi och syrad lök
Asiatiska fiskbullar, teriyaki-pak choi och syrad lök
Asiatiska fiskbullar, teriyaki-pak choi och syrad lök

Asiatiska fiskbullar, teriyaki-pak choi och syrad lök

649555510570002
Pak choi1 fp pak choi, 250 g½ fp teriyakisås, 75 mlAsiatiska fiskbullar 1 lime (skalet)1 vitlöksklyfta½ tsk sambal oelek1 ägg1 msk strödbröd2 krm torkad ingefära½ msk kinesisk soja1 fp fiskfärs, 250 g½ tsk salt2 msk neutral oljaSyrad lök1 rödlök1 lime (saft)1 fp udon nudlar, 300 g½ fp teriyakisås, 75 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull, bunke, skål och stekpanna. Koka upp saltat vatten till nudlarna i kastrullen.2. Pak choi: Dela pak choi på längden. Lägg ut halvorna i ugnsformen med snittytan uppåt. Ringla över hälften av teriyakisåsen och sätt formen mitt i ugnen i ca 15 min.3. Asiatiska fiskbullar: Blanda finrivet limeskal, pressad vitlök, sambal oelek, ägg, ströbröd, torkad ingefära och kinesisk soja i bunken. Tillsätt fiskfärs och salt och blanda väl. Rulla ca 6 bullar av smeten. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek bullarna runt om i ca 6 min på medelhög värme.4. Syrad lök: Skala och skiva rödlök tunt, gärna med mandolin. Blanda löken med limesaft i skålen.5. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.6. Ringla teriyakisås över nudlarna och fiskbullarna. Servera tillsammans med den syrade löken.