Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta

Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta

549354941470002
1 fp jasminris, 150 gFärs1 msk neutral olja1 fp vegofärs, ca 200 g 1 vitlöksklyfta2 msk japansk sojaTillbehör och topping1 fp gemsallad, 160 g 1 rödlök1 fp mynta, 20 g1 lime1 kålrabbiSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk sambal oelek2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en stekpanna, ett fat och skål. Ställ fram alla ingredienser. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka jasminris, följ anvisningarna på förpackningen.3. Färs: Hetta upp pannan med neutral olja och fräs vegofärs på hög värme i ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och japansk soja och fräs på medelhög värme i ytterligare 2 min.4. Tillbehör och topping: Bryt loss bladen från gemsallad. Hacka rödlök och strimla mynta. Skär lime i klyftor och skala och tärna kålrabbi. Lägg tillbehören på fatet.5. Sås: Blanda lätt crème fraiche, sambal oelek och salt i skålen.6. Servera färsen i salladsbladen, toppa med den strimlade myntan, kålrabbin, löken och såsen. Servera med riset och limeklyftorna.