


Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
5493549414700022 port. valfritt risFärs1 msk neutral olja1 fp vegofärs, ca 200 g 1 vitlöksklyfta2 msk japansk sojaTillbehör & topping1 rödlök1 fp gemsallad, 200 g 1 fp mynta, 20 g1 lime1 kålrabbiSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk sambal oelek2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en stekpanna, ett fat och skål. Ställ fram alla ingredienser. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka valfritt ris. 3. Färs: Hetta upp pannan med neutral olja och fräs vegofärs på hög värme i ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, sambal oelek och japansk soja och fräs på medelhög värme i ytterligare 2 min. 4. Tillbehör & topping: Bryt loss bladen från gemsallad. Hacka rödlök och Strimla mynta. Skär lime i klyftor och skala och tärna kålrabbi. Lägg tillbehören på fatet. 5. Sås: Blanda lätt crème fraiche, sambal oelek och salt i skålen. 6. Servera färsen i salladsbladen, toppa med den strimlade myntan, gurkan, kålrabbin och såsen. Servera med riset och limeklyftorna.