


Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
849354485010006 1 fp jasminris, 300 gFärs½–1 röd chili1 knippe salladslök1 msk neutral olja2 fp vegofärs, ca 400 g 2 vitlöksklyftor2 msk japansk sojaTillbehör & topping1 fp gemsallad, 200 g 1 fp mynta, 20 g1 lime½ gurkaSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk sambal oelek2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en stekpanna, ett fat och en skål. Ställ fram alla ingredienser. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka jasminris, följ anvisningarna på förpackningen. 3. Färs: Finstrimla röd chili och salladslök. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs vegofärs på hög värme i ca 3 min. Tillsätt pressade vitlöksklyftor, löken, chilin och japansk soja och fräs på medelhög värme i ytterligare 2 min. 4. Tillbehör & topping: Bryt loss bladen från gemsallad. Strimla mynta. Skär lime i klyftor. Tärna gurka. Lägg tillbehören på fatet. 5. Sås: Blanda lätt crème fraiche, sambal oelek och salt i skålen. 6. Servera färsen i salladsbladen, toppa med den strimlade myntan, gurkan och såsen. Servera med riset och limeklyftorna.