Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
849354485010006 1 fp jasminris, 300 gFärs½–1 röd chili1 rödlök1 msk neutral olja2 fp vegofärs, ca 400 g 2 vitlöksklyftor2 msk japansk sojaTillbehör och topping1 fp gemsallad, 160 g 1 fp mynta, 20 g1 lime1 kålrabbiSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk sambal oelek2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en stekpanna, ett fat och en skål. Ställ fram alla ingredienser. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka jasminris, följ anvisningarna på förpackningen.3. Färs: Finstrimla röd chili och tärna rödlök. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs vegofärs på hög värme i ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, löken, chilin och japansk soja och fräs på medelhög värme i ytterligare 2 min.4. Tillbehör och topping: Bryt loss bladen från gemsallad. Strimla mynta. Skär lime i klyftor. Skala och tärna kålrabbi. Lägg tillbehören på fatet.5. Sås: Blanda lätt crème fraiche, sambal oelek och salt i skålen.6. Servera färsen i salladsbladen, toppa med den strimlade myntan, kålrabbin och såsen. Servera med riset och limeklyftorna.