Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta
Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta

Asiatiska salladsknyten med vegofärs och mynta

849354485010006
 1 fp jasminris, 300 gFärs½–1 röd chili1 rödlök1 msk neutral olja2 fp vegofärs, ca 400 g 2 vitlöksklyftor2 msk japansk sojaTillbehör och topping1 fp gemsallad, 160 g 1 fp mynta, 20 g1 lime1 kålrabbiSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 tsk sambal oelek2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en stekpanna, ett fat och en skål. Ställ fram alla ingredienser. Ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka jasminris, följ anvisningarna på förpackningen.3. Färs: Finstrimla röd chili och tärna rödlök. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs vegofärs på hög värme i ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, löken, chilin och japansk soja och fräs på medelhög värme i ytterligare 2 min.4. Tillbehör och topping: Bryt loss bladen från gemsallad. Strimla mynta. Skär lime i klyftor. Skala och tärna kålrabbi. Lägg tillbehören på fatet.5. Sås: Blanda lätt crème fraiche, sambal oelek och salt i skålen.6. Servera färsen i salladsbladen, toppa med den strimlade myntan, kålrabbin och såsen. Servera med riset och limeklyftorna.