Asiatiska vårrullar med stekta grönsaker och sweetchilisås
Asiatiska vårrullar med stekta grönsaker och sweetchilisås
Asiatiska vårrullar med stekta grönsaker och sweetchilisås
Asiatiska vårrullar med stekta grönsaker och sweetchilisås
Asiatiska vårrullar med stekta grönsaker och sweetchilisås
Asiatiska vårrullar med stekta grönsaker och sweetchilisås

Asiatiska vårrullar med stekta grönsaker och sweetchilisås

449174740560008
1 fp basmatiris, 150 gVårrullar:1 fp snackmorötter, 200 g2 msk neutral olja1 fp strimlad rödkål, 250 g1 ½ msk kinesisk soja½ tsk sambal oelek1 vitlöksklyfta¼ fp filodeg, 125 gStekta grönsaker:1 gul lök1 röd paprika1 msk neutral olja1 krm salt1 krm svartpeppar1 msk kinesisk soja½ fp sweet chilisås, 100 ml 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, traktörpanna, pensel och ugnsplåt med bakplåtspapper.2. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Vårrullar: Grovriv morötter. Hetta upp pannan med neutral olja. Stek morötterna och strimlad rödkål på hög värme 3–4 min. Tillsätt kinesisk soja, sambal oelek och pressad vitlök. Stek i ytterligare 2 min tills all vätska har dunstat bort. Låt blandningen svalna något.4. Vårrullar forts.: Dela filodegsarken på mitten. Lägg ½–1 dl fyllning på kortsidan av arket och rulla 2 varv. Vik in kanterna och rulla ihop till en vårrulle. Pensla med lite vatten på slutet av arket så de håller ihop. Gör likadant med resten av fyllningen. Lägg ut vårrullarna (ca 10 st) med skarven nedåt på plåten. Pensla vårrullarna med lite neutral olja. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 10 min tills vårrullarna har fått fin färg.5. Stekta grönsaker: Strimla gul lök och skär röd paprika i 2 cm stora bitar. Hetta upp pannan med neutral olja och stek grönsakerna på hög värme i ca 3 min. Tillsätt salt och svartpeppar. Blanda de stekta grönsakerna med riset och tillsätt kinesisk soja.6. Servera vårrullarna med riset och sweet chilisås.