Asiatiska vårrullar med stekta grönsaker och sweetchilisås
Asiatiska vårrullar med stekta grönsaker och sweetchilisås
Asiatiska vårrullar med stekta grönsaker och sweetchilisås

Asiatiska vårrullar med stekta grönsaker och sweetchilisås

849764985010001
1 fp basmatiris, 300 gVårrullar:1 fp strimlad rödkål, 250 g1 fp koriander, 20 g1 fp morötter, 300 g1 fp champinjoner, 250 g3 msk neutral olja3 msk kinesisk soja1 tsk sambal oelek2 vitlöksklyftor½ fp filodeg, 250 gStekta grönsaker:1 broccoli1 gul lök1 röd paprika1 msk neutral olja2 krm salt1 krm svartpeppar1 ½ msk kinesisk soja1 fp sweet chilisås, 200 ml 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, traktörpanna, pensel och ugnsplåt med bakplåtspapper. 2. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Vårrullar: Finstrimla stjälkarna från koriander och skala morötter. Grovriv morötterna och champinjoner. Hetta upp pannan med neutral olja. Stek grönsakerna och strimlad rödkål på hög värme i 3–4 min. Tillsätt, kinesisk soja, sambal oelek och pressad vitlök. Stek i ytterligare 2 min tills all vätska har dunstat bort. Låt blandningen svalna något. 4. Vårrullar forts.: Dela filodegsarken på mitten. Lägg ½–1 dl fyllning på kortsidan av arket och rulla 2 varv. Vik in kanterna och rulla ihop till en vårrulle. Pensla med lite vatten på slutet av arket så de håller ihop. Gör likadant med resten av fyllningen. Lägg ut vårrullarna (ca 20 st) med skarven nedåt på plåten och pensla dem med lite neutral olja. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 10 min tills vårrullarna har fått fin färg.5. Stekta grönsaker: Skär broccoli i mindre buketter och bitar. Strimla gul lök. Skär röd paprika i 2 cm stora bitar. Hetta upp pannan med neutral olja stek grönsakerna på hög värme i ca 3 min. Tillsätt salt och svartpeppar. Blanda de stekta grönsakerna med riset och tillsätt kinesisk soja.6. Servera vårrullarna med riset och sweet chilisås. Toppa med korianderbladen.