Assiatisk färspanna med sweet chili i salladsblad
Assiatisk färspanna med sweet chili i salladsblad
Assiatisk färspanna med sweet chili i salladsblad

Assiatisk färspanna med sweet chili i salladsblad

249934157230000
4 port. valfritt risAsiatisk färspanna2 msk olivolja1 fp nötfärs, ca 500 g 1 fp strimlad vitkål/morot, 400 g1 msk kinesisk soja1 tsk salt1 tsk ingefära1 tsk sambal oelek1 fp kokosmjölk, 250 ml ½ dl vatten½ fp sweet chilisås ingefära, 100 ml1 fp gemsallad, 200 g½ fp sweet chilisås ingefära, 100 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock och traktörpanna. Ställ fram alla ingredienser. Ha vatten till riset kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka valfritt ris enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Asiatisk färspanna: Hetta upp pannan med olivolja och fräs nötfärs, strimlad vitkål/morot, kinesisk soja, salt, ingefära och sambal oelek på medelhög värme i 4 min.4. Tillsätt kokosmjölk, ½ dl vatten och sweet chilisås ingefära i pannan och låt puttra på medelvärme i 4 min. 5. Dra isär bladen på gemsallad. Servera riset, färspannan och resten av sweet chilisåsen i salladsbladen.