Auberginefritters med rostad sötpotatis
Auberginefritters med rostad sötpotatis
Auberginefritters med rostad sötpotatis

Auberginefritters med rostad sötpotatis

649915839220005
Rostad sötpotatis3 sötpotatisar1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparAuberginefritters1 fp persilja, 20 g 1 aubergine1 fp riven grana padano, 100 g2 ägg1 dl vetemjöl½ tsk salt1 tsk sambal oelek2 msk olivoljaSallad1 kålrabbi1 fp raw slawmix, 300 g1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger1 krm salt1 fp labneh vitlök/mynta, 200 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna, tallrik och salladsskål.2. Rostad potatis: Skrubba och skär sötpotatis i stavar. Lägg på plåten och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i 20-25 min. 3. Auberginefritters: Finhacka persilja och grovriv aubergine. Krama ur så mycket som möjligt av vätskan från rivet och blanda med persiljan, riven grana padano, ägg, vetemjöl, salt och sambal oelek i bunken. 4. Hetta upp pannan med hälften av olivoljan, klicka först ut 4 tunna plättar och stek på medelhög värme i ca 3 min/sida. Lägg dem på tallriken och klicka sedan ut resterande biffar och stek i resten av olivoljan i ca 3 min/sida.5. Sallad: Skala och tärna kålrabbi och blanda med raw slawmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen. 6. Servera frittersen med den rostade sötpotatisen, labneh vitlök/örter och salladen.