Auberginefritters med rostad sötpotatis
Auberginefritters med rostad sötpotatis
Auberginefritters med rostad sötpotatis
Auberginefritters med rostad sötpotatis
Auberginefritters med rostad sötpotatis
Auberginefritters med rostad sötpotatis

Auberginefritters med rostad sötpotatis

649915839220005
Rostad sötpotatis3 sötpotatisar1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparAuberginefritters1 fp persilja, 20 g 1 aubergine1 fp riven grana padano, 100 g2 ägg1 dl vetemjöl½ tsk salt1 tsk sambal oelek2 msk olivoljaSallad1 kålrabbi1 fp raw slawmix, 300 g1 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger1 krm salt1 fp labneh vitlök/mynta, 200 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna, tallrik och salladsskål.2. Rostad potatis: Skrubba och skär sötpotatis i stavar. Lägg på plåten och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i 20-25 min.3. Auberginefritters: Finhacka persilja och grovriv aubergine. Krama ur så mycket som möjligt av vätskan från rivet och blanda med persiljan, riven grana padano, ägg, vetemjöl, salt och sambal oelek i bunken.4. Hetta upp pannan med hälften av olivoljan, klicka först ut 4 tunna plättar och stek på medelhög värme i ca 3 min/sida. Lägg dem på tallriken och klicka sedan ut resterande biffar och stek i resten av olivoljan i ca 3 min/sida.5. Sallad: Skala och tärna kålrabbi och blanda med raw slawmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.6. Servera frittersen med den rostade sötpotatisen, labneh vitlök/örter och salladen.