Auberginerullader med pesto och grynsallad
Auberginerullader med pesto och grynsallad
Auberginerullader med pesto och grynsallad

Auberginerullader med pesto och grynsallad

249184485750008
4 port. valfritt gryn (gärna couscous)Auberginerullader:2 aubergine2 msk olivolja1 tsk salt1 fp kikärtor, 380 g1 fp grön pesto, 200 gSås:1 fp persilja, 20 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl 1 vitlöksklyfta1 tsk vitvinsvinäger2 krm salt2 krm svartpepparGrynsallad:1 minigurka1 fp körsbärstomater, 250 g1 rödlök3 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt, bakplåtspapper, bunke, stavmixer, skål och två serveringsfat. 2. Koka valfritt gryn i kastrullen enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Aubergine: Skiva aubergine i tunna skivor och lägg på plåten. Pensla på olivolja och strö över salt på skivorna, ställ plåten mitt i ugnen i 10 min.4. Fyllning: Mixa avrunna kikärtor i bunken. Blanda i pesto med kikärtorna. 5. Sås: Finhacka persilja. Blanda hälften av persiljan, lätt crème fraiche, pressad vitlöksklyfta, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen. 6. Grynsallad: Tärna minigurka och körsbärstomater i 1 cm bitar. Finhacka rödlök. Blanda grönsakerna, resten av persiljan, grynen, olivolja, vitvinsvinäger och salt på ena fatet. 7. Auberginerullader: Lägg en klick fyllning på de rostade skivorna och rulla ihop och lägg på andra fatet. 8. Servera rulladerna med grynsalladen och såsen.