Bahn Mi med kyckling, pak choi och picklade grönsaker
Bahn Mi med kyckling, pak choi och picklade grönsaker
Bahn Mi med kyckling, pak choi och picklade grönsaker

Bahn Mi med kyckling, pak choi och picklade grönsaker

849934280320003
Kyckling1 fp kycklinglårfilé, ca 450 g 1 vitlöksklyfta1 msk neutral olja1 tsk salt1 krm cayennepepparSnabbpicklade grönsaker1 minigurka1 fp rädisor, 125 g1 fp koriander, 20 g1 fp strimlad morot, 250 g2 msk vitvinsvinäger1 msk honung1 krm salt2 surdegsbaguetterChilifärskost1 fp färskost, 150 g1 tsk sambal oelek
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en ugnsform 20x30 cm, bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper och skål. 2. Kyckling: Blanda kycklinglårfilé med pressad vitlöksklyfta, neutral olja, salt och cayennepeppar i formen. Stek i mitten av ugnen i ca 20 min. 3. Snabbpicklade grönsaker: Skiva gurka och kvarta rädisor. Hacka koriander. Blanda grönsakerna med strimlad morot i bunken och massera in vitvinsvinäger, honung och salt. Låt stå några minuter innan servering. 4. Baguette: Baka av surdegsbaguetter 10–12 min. Skär sedan bröden på längden och dela i 4 delar.5. Chilifärskost: Blanda färskost med sambal oelek i skålen.6. Dela kycklingen i mindre bitar. Var och en brer nu på chilifärskosten och toppar med tillbehören i baguetterna.