





Bahn Mi med rökt tofu
4497743595200021 surdegsbaguetteSnabbpicklade grönsaker1 minigurka½ fp strimlade morötter, 125 g 2 msk vitvinsvinäger1 msk honung1 krm saltTofu1 fp rökt tofu, 230 g1 msk majstärkelse1 krm salt2 msk neutral oljaChilifärskost1 fp färskost, 150 g1 tsk sambal oelek1 fp koriander, 20 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en tallrik, stekpanna, en bunke och en liten skål. Ställ fram alla ingredienser innan ni börjar med matlagningen.2. Baguette: Baka av baguetten i 10–12 min i ugnen. Skär sedan brödet på längden och dela i 2 delar.3. Snabbpicklade grönsaker: Skiva gurka. Blanda gurkan med strimlad morot i bunken och massera in vitvinsvinäger, honung och salt. Låt stå några minuter innan servering.4. Skär tofu i ½ cm tunna skivor. Vänd skivorna i majsstärkelse och salt på en tallrik. Hetta upp pannan med neutral olja och stek skivorna, på medelhög värme i ca 2 min/sida.5. Chilifärskost: Blanda färskost med sambal oelek i den lilla skålen. Smaka av om du vill ha mer eller mindre hetta.6. Var och en brer nu på chilifärskost i bröden. Lägg i de picklade grönsakerna och tofun. Toppa med koriander!