Bahn Mi med rökt tofu
Bahn Mi med rökt tofu
Bahn Mi med rökt tofu
Bahn Mi med rökt tofu
Bahn Mi med rökt tofu
Bahn Mi med rökt tofu

Bahn Mi med rökt tofu

449774359520002
1 surdegsbaguetteSnabbpicklade grönsaker1 minigurka½ fp strimlade morötter, 125 g  2 msk vitvinsvinäger1 msk honung1 krm saltTofu1 fp rökt tofu, 230 g1 msk majstärkelse1 krm salt2 msk neutral oljaChilifärskost1 fp färskost, 150 g1 tsk sambal oelek1 fp koriander, 20 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en tallrik, stekpanna, en bunke och en liten skål. Ställ fram alla ingredienser innan ni börjar med matlagningen.2. Baguette: Baka av baguetten i 10–12 min i ugnen. Skär sedan brödet på längden och dela i 2 delar.3. Snabbpicklade grönsaker: Skiva gurka. Blanda gurkan med strimlad morot i bunken och massera in vitvinsvinäger, honung och salt. Låt stå några minuter innan servering.4. Skär tofu i ½ cm tunna skivor. Vänd skivorna i majsstärkelse och salt på en tallrik. Hetta upp pannan med neutral olja och stek skivorna, på medelhög värme i ca 2 min/sida.5. Chilifärskost: Blanda färskost med sambal oelek i den lilla skålen. Smaka av om du vill ha mer eller mindre hetta.6. Var och en brer nu på chilifärskost i bröden. Lägg i de picklade grönsakerna och tofun. Toppa med koriander!