Bahn Mi med tofu
Bahn Mi med tofu
Bahn Mi med tofu

Bahn Mi med tofu

449774359520002
1 surdegsbaguetteSnabbpicklade grönsaker1 minigurka½ fp strimlade morötter, 125 g  2 msk vitvinsvinäger1 msk honung1 krm saltTofu1 fp rökt tofu, 230 g1 msk majstärkelse2 msk neutral olja1 krm saltChilifärskost1 fp färskost, 150 g1 tsk sambal oelek1 fp koriander, 20 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en tallrik, stekpanna och en bunke. Ställ fram alla ingredienser innan ni börjar med matlagningen.2. Baguette: Baka av baguetten 10–12 min. Skär sedan brödet på längden och dela i 2 delar.3. Snabbpicklade grönsaker: Skiva gurka. Blanda gurka med strimlad morot i bunken och massera in vitvinsvinäger, honung och salt. Låt stå några minuter innan servering.4. Skär tofun i ½ cm tunna skivor. Vänd skivorna i majsstärkelse och salt på en tallrik. Hetta upp pannan med neutral olja och stek skivorna, på medelhög värme ca 2 min/sida.5. Chilifärskost: Blanda färskost med sambal oelek i den lilla skålen. Smaka av om du vill ha mer eller mindre hetta.6. Var och en brer nu på chilifärskost i bröden. Lägg i morot, gurka och tofun. Toppa med koriander!