


Bahn Mi med tofu
9493747988900082 surdegsbaguetterSnabbpicklade grönsaker1 gurka1 fp strimlade morötter, 250 g2 msk vitvinsvinäger1 msk honung1 krm saltTofu2 fp rökt tofu, 460 g2 msk majsstärkelse2 krm salt2 msk neutral olja1 fp harissa färskost, 150 g1 fp koriander, 20 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en tallrik, stekpanna och en bunke. Ställ fram alla ingredienser innan ni kommer igång med matlagningen. 2. Baguette: Baka av baguetterna 10–12 min. Skär sedan bröden på längden och dela i 4 delar.3. Snabbpicklade grönsaker: Skiva gurka. Blanda gurka med strimlad morot i bunken och massera in vitvinsvinäger, honung och salt. Låt stå några minuter innan servering.4. Skär tofun i ½ cm tunna skivor. Vänd tofu skivorna i majsstärkelse och salt på en tallrik. Hetta upp pannan med neutral olja och stek skivorna på hög värme ca 2 min/sida.5. Var och en brer nu på harissa färskost i bröden. Lägg i morot, gurka och tofun. Toppa med koriander!