Bakad kolja med hasselnöts-vinägrette och rotsellericrème
Bakad kolja med hasselnöts-vinägrette och rotsellericrème
Bakad kolja med hasselnöts-vinägrette och rotsellericrème

Bakad kolja med hasselnöts-vinägrette och rotsellericrème

249395968000004
Rotsellericrème 1 rotselleri1 bakpotatis1 fp crème fraiche, 2 dl1 tsk salt Ugnsbakad kolja1 msk olivolja1 fp kolja, 600 g1 tsk salt Hasselnötsvinägrette med brynt smör3 msk smör, ca 50 g1 fp hackade hasselnötter, 50 g1 tsk honung1 krm salt 1 msk vitvinsvinäger 1 fp gräslök, 20 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 150°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, stavmixer, stor kastrull och liten kastrull.2. Rotsellericrème: Skala rotselleri och bakpotatis, skär sedan i jämnstora bitar ca 2 cm tjocka. Koka bitarna tills de är mjuka i saltat vatten i den stora kastrullen i ca 20 min.3. Ugnsbakad kolja: Smörj ugnsformen med olivolja. Lägg ut koljafilé i formen och tillsätt salt. Ringla lite olivolja över och sätt formen mitt i ugnen i ca 15 min. Kontrollera om koljan är färdig med hjälp av en sticka eller kniv.4. Hasselnötsvinägrette med brynt smör: Bryn smör på medelhög värme i den lilla kastrullen, rör under tiden. Så fort det luktar nötigt och börjar skumma så lyft kastrullen från värmen (smöret får inte brännas). Häll sedan i hackade hasselnötter, honung, salt och vitvinsvinäger. Finstrimla gräslök och vänd ner i kastrullen.5. Rotsellericrème: Häll av vattnet från rotsellerin och potatisen när de är genomkokta. Tillsätt crème fraiche, salt och mixa slätt med stavmixer.6. Servering: Ta ut koljan från ugnen. Häll ut vinägretten över koljan och servera tillsammans med rotsellericrèmen.