Bakad kolja med spetskål, dill- och pepparrotssås med äpple
Bakad kolja med spetskål, dill- och pepparrotssås med äpple
Bakad kolja med spetskål, dill- och pepparrotssås med äpple

Bakad kolja med spetskål, dill- och pepparrotssås med äpple

949026935720003
Spetskål och potatis3 l vatten2 msk salt2 bakpotatisar1 spetskålBakad kolja1 fp kolja, ca 600 g½ msk neutral olja½ tsk saltDill- och pepparrotssås1 äpple1 fp dill och pepparrotssås, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, en stor kastrull med saltat vatten (se till att det kokar innan du börjar med maten) och ett stort fat.2. Spetskål och potatis: Skär potatis i ½ cm skivor och koka i 10 min. Lyft sedan upp och lägg på fatet. Kvarta spetskål (behåll roten så att kålen håller samman). Efter att potatisen är klar koka spetskålsklyftorna i samma vatten i 4 min, sila av från vatten och lägg sedan över på potatisfatet.3. Bakad kolja: Skär kolja i 4 jämnstora bitar. Olja in och salta fisken i ugnsformen. Baka i mitten av ugnen i ca 8 min.4. Dill och pepparrotssås med äpple: Tärna äpple och blanda ner i såsen.5. Lägg över koljan på fatet med potatisen och spetskålen. Servera såsen vid sidan av.