Bakad potatis med tonfiskröra
Bakad potatis med tonfiskröra
Bakad potatis med tonfiskröra

Bakad potatis med tonfiskröra

649536344760006
Bakad potatis3 bakpotatisar1 msk neutral olja½ tsk salt1 ½ krm svartpepparKikärtsmajonnäs1/4 dl kikärtsspad1 tsk dijonsenap1 krm cayennepeppar1 vitlöksklyfta1 tsk salt1 krm svartpeppar1 dl neutral oljaTonfiskröra1 fp tonfisk i vatten, 170 g½ rödlök1 fp babyplommontomater, 250 g1 fp kikärtor, 380 g1 citron1 fp gemsallad, 160 g½ rödlök
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°, ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, mixerskål, stavmixer och en salladsskål.2. Bakad potatis: Halvera potatisen. Fördela neutral olja, salt och svartpeppar över plåten med bakplåtspapper. Lägg potatisen med snittsidan ner och baka i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Kikärtsmajonnäs: Häll av kikärtsspadet (1/4 dl) från kikärtorna i mixerskålen och tillsätt dijonsenap, cayennepeppar, riven vitlök, salt och svartpeppar. Börja mixa och häll försiktigt ner neutral olja och mixa till en slät kräm.4. Tonfiskröra: Häll av vattnet från tonfisken, finhacka rödlök och kvarta tomater. Blanda tonfisken, kikärtorna, rödlöken, skal och saft från citron, tomaterna och kikärtsmajonnäsen i bunken.5. Strimla gemsallad och rödlök och lägg i salladsskålen.6. Toppa potatisen med tonfiskröran och servera salladen vid sidan av!