Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème

Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème

849664397320006
Bakad rotselleri2 bitar rotselleri, ca 500 g 1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparGetostcrème1 fp getost, 100 g1 fp färskost, 150 g2 krm svartpeppar1 krm saltSallad1 fp salladsmix, 30 g1 fp bönor & gryn, 380 gBrynt smörvinägrett25 g smör1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt1 tsk honung1 fp hackade hasselnötter, 50 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, två små skålar, serveringsskål och kastrull.2. Bakad rotselleri: Skär bort nedre delen (rötterna) och skrubba den övre delen av rotselleri. Skiva rotsellerin i 2 cm tjocka skivor. Dela skivorna i 6 tårtbitar. Lägg rotsellerin på plåten och ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 min. 3. Getostcrème: Smula getost i skålen och blanda med färskost, svartpeppar och salt. 4. Sallad: Blanda salladsmix och sköljda bönor & gryn i serveringsskålen.5. Brynt smörvinägrett: Lägg smör i kastrullen och smält det på medelhög värme. Vispa ständigt smöret och ta av det när det har en gyllenbrun färg och luktar nötigt. Häll av smöret i skålen. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, salt och honung.6. Lägg upp salladen på tallriken. Toppa med rotsellerin, getostcrèmen och hackade hasselnötterna. Dressa allt med brynt smörvinägretten.