




Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
849664397320006Bakad rotselleri2 bitar rotselleri, ca 500 g 1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpepparGetostcrème1 fp getost, 100 g1 fp färskost, 150 g2 krm svartpeppar1 krm saltSallad1 fp salladsmix, 30 g1 fp blandade bönor, 190 g1 fp emmervete, 125 gBrynt smörvinägrett25 g smör1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt1 tsk honung1 fp hackade hasselnötter, 50 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, två små skålar, serveringsskål och kastrull.2. Bakad rotselleri: Skiva rotsellerin i 2 cm tjocka skivor. Dela skivorna i 6 tårtbitar. Lägg rotsellerin på plåten och ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 min. 3. Koka emmervete enligt anvisningarna på förpackningen. Låt det sedan grynen svalna något.4. Getostcrème: Smula getost i skålen och blanda med färskost, svartpeppar och salt. 5. Sallad: Skölj bönorna. Blanda salladsmix, bönor och emmervetet i serveringsskålen6. Brynt smörvinägrett: Lägg smör i kastrullen och smält det på medelhög värme. Vispa ständigt smöret och ta av det när det har en gyllenbrun färg och luktar nötigt. Häll av smöret i skålen. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, salt och honung.7. Lägg upp salladen på tallriken. Toppa med rotsellerin, getostcrèmen och hackade hasselnötterna. Dressa allt med brynt smörvinägretten.