Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème

Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème

849664397320006
Bakad rotselleri2 bitar rotselleri, ca 500 g 1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp emmervete, 125 gGetostcrème1 fp getost, 150 g1 fp färskost, 150 g2 krm svartpeppar1 krm saltSallad1 fp blandade bönor, 190 g1 fp salladsmix, 30 gBrynt smörvinägrett25 g smör1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt1 tsk honung1 fp hackade hasselnötter, 50 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, två små skålar, serveringsskål och kastrull.2. Bakad rotselleri: Skiva rotsellerin i 2 cm tjocka skivor och dela skivorna i 6 tårtbitar. Lägg rotsellerin på plåten och ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 min.3. Koka emmervete enligt anvisningarna på förpackningen. Låt det sedan grynen svalna något.4. Getostcrème: Smula getost i den ena skålen och blanda med färskost, svartpeppar och salt.5. Sallad: Skölj bönorna. Blanda salladsmix, bönorna och emmervetet i serveringsskålen.6. Brynt smörvinägrett: Lägg smör i kastrullen och smält det på medelhög värme. Vispa ständigt smöret och ta av det när det har en gyllenbrun färg och luktar nötigt. Häll av smöret i den andra skålen. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, salt och honung.7. Lägg upp salladen på tallriken. Toppa med rotsellerin, getostcrèmen och hackade hasselnötter. Dressa allt med brynt smörvinägretten.