![Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/fMF_VEGO_V47_Rotselleri_och_skockor_med_edamamenotter_8Hg3eTe.jpg)
![Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/f849664397320006.jpg)
![Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/tMF_VEGO_V47_Rotselleri_och_skockor_med_edamamenotter-thumbImage.jpg)
![Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/sMF_VEGO_V47_Rotselleri_och_skockor_med_edamamenotter_8Hg3eTe.jpg)
![Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/s849664397320006.jpg)
![Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/wMF_VEGO_V47_Rotselleri_och_skockor_med_edamamenotter_8Hg3eTe.jpg)
![Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/tMF_VEGO_V47_Rotselleri_och_skockor_med_edamamenotter_8Hg3eTe.jpg)
![Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/t849664397320006.jpg)
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
849664397320006Bakad rotselleri2 bitar rotselleri, ca 500 g 1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp emmervete, 125 gGetostcrème1 fp getost, 150 g1 fp färskost, 150 g2 krm svartpeppar1 krm saltSallad1 fp blandade bönor, 190 g1 fp salladsmix, 30 gBrynt smörvinägrett25 g smör1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt1 tsk honung1 fp hackade hasselnötter, 50 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, två små skålar, serveringsskål och kastrull.2. Bakad rotselleri: Skiva rotsellerin i 2 cm tjocka skivor och dela skivorna i 6 tårtbitar. Lägg rotsellerin på plåten och ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 min.3. Koka emmervete enligt anvisningarna på förpackningen. Låt det sedan grynen svalna något.4. Getostcrème: Smula getost i den ena skålen och blanda med färskost, svartpeppar och salt.5. Sallad: Skölj bönorna. Blanda salladsmix, bönorna och emmervetet i serveringsskålen.6. Brynt smörvinägrett: Lägg smör i kastrullen och smält det på medelhög värme. Vispa ständigt smöret och ta av det när det har en gyllenbrun färg och luktar nötigt. Häll av smöret i den andra skålen. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, salt och honung.7. Lägg upp salladen på tallriken. Toppa med rotsellerin, getostcrèmen och hackade hasselnötter. Dressa allt med brynt smörvinägretten.