Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
649664457370009Bakad rotselleri1 bit rotselleri, ca 1,2 kg2 msk olivolja1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp emmervete, 250 gGetostcrème1 fp getost, 150 g1 fp färskost, 150 g2 krm svartpeppar1 krm saltSallad1 fp blandade bönor, 380 g1 fp salladsmix, 65 gBrynt smörvinägrett50 g smör2 msk olivolja2 tsk vitvinsvinäger2 krm salt2 tsk honung1 fp hackade hasselnötter, 50 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, två små skålar, serveringsskål och kastrull.2. Bakad rotselleri: Skär bort nedre delen (rötterna) och skrubba den övre delen av rotselleri. Skiva rotsellerin i 2 cm tjocka skivor och dela skivorna i 6 tårtbitar. Lägg rotsellerin på plåten och ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 min.3. Koka emmervete enligt anvisningarna på förpackningen. Låt det sedan grynen svalna något.4. Getostcrème: Smula getost i den ena skålen och blanda med färskost, svartpeppar och salt.5. Sallad: Skölj bönorna. Blanda salladsmix, bönorna och emmervetet i serveringsskålen.6. Brynt smörvinägrett: Lägg smör i kastrullen och smält det på medelhög värme. Vispa ständigt smöret och ta av det när det har en gyllenbrun färg och luktar nötigt. Häll av smöret i den andra skålen. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, salt och honung.7. Lägg upp salladen på tallriken. Toppa med rotsellerin, getostcrèmen och hackade hasselnötter. Dressa allt med brynt smörvinägretten.