Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème

Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème

649664457370009
Bakad rotselleri1 bit rotselleri, ca 1,2 kg2 msk olivolja1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp emmervete, 250 gGetostcrème1 fp getost, 150 g1 fp färskost, 150 g2 krm svartpeppar1 krm saltSallad1 fp blandade bönor, 380 g1 fp salladsmix, 65 gBrynt smörvinägrett50 g smör2 msk olivolja2 tsk vitvinsvinäger2 krm salt2 tsk honung1 fp hackade hasselnötter, 50 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, två små skålar, serveringsskål och kastrull.2. Bakad rotselleri: Skär bort nedre delen (rötterna) och skrubba den övre delen av rotselleri. Skiva rotsellerin i 2 cm tjocka skivor och dela skivorna i 6 tårtbitar. Lägg rotsellerin på plåten och ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 min.3. Koka emmervete enligt anvisningarna på förpackningen. Låt det sedan grynen svalna något.4. Getostcrème: Smula getost i den ena skålen och blanda med färskost, svartpeppar och salt.5. Sallad: Skölj bönorna. Blanda salladsmix, bönorna och emmervetet i serveringsskålen.6. Brynt smörvinägrett: Lägg smör i kastrullen och smält det på medelhög värme. Vispa ständigt smöret och ta av det när det har en gyllenbrun färg och luktar nötigt. Häll av smöret i den andra skålen. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, salt och honung.7. Lägg upp salladen på tallriken. Toppa med rotsellerin, getostcrèmen och hackade hasselnötter. Dressa allt med brynt smörvinägretten.