


Bakad rotselleri med hasselnötter och getostcrème
649664457370009Bakad rotselleri1 bit rotselleri, ca 1,2 kg2 msk olivolja1 tsk salt½ tsk svartpepparGetostcrème1 fp getost, 100 g1 fp färskost, 150 g2 krm svartpeppar1 krm saltSallad1 fp salladsmix, 65 g2 fp bönor & gryn, 760 gBrynt smörvinägrett50 g smör2 msk olivolja2 tsk vitvinsvinäger2 krm salt2 tsk honung1 fp hackade hasselnötter, 50 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, två små skålar, serveringsskål och kastrull.2. Bakad rotselleri: Skär bort nedre delen (rötterna) och skrubba den övre delen av rotselleri. Skiva rotsellerin i 2 cm tjocka skivor. Dela skivorna i 6 tårtbitar. Lägg rotsellerin på plåten och ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 30 min. 3. Getostcrème: Smula getost i skålen och blanda med färskost, svartpeppar och salt. 4. Sallad: Blanda salladsmix och sköljda bönor & gryn i serveringsskålen.5. Brynt smörvinägrett: Lägg smör i kastrullen och smält det på medelhög värme. Vispa ständigt smöret och ta av det när det har en gyllenbrun färg och luktar nötigt. Häll av smöret i skålen. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, salt och honung.6. Lägg upp salladen på tallriken. Toppa med rotsellerin, getostcrèmen och hackade hasselnötterna. Dressa allt med brynt smörvinägretten.