Bakad Sej med currystekt blomkål och syrad rödlök
Bakad Sej med currystekt blomkål och syrad rödlök
Bakad Sej med currystekt blomkål och syrad rödlök
Bakad Sej med currystekt blomkål och syrad rödlök
Bakad Sej med currystekt blomkål och syrad rödlök
Bakad Sej med currystekt blomkål och syrad rödlök

Bakad Sej med currystekt blomkål och syrad rödlök

349725930590002
Currystekt blomkål1 blomkål2 msk neutral olja2 krm salt½ fp röd currypasta, 55 g1 ½ dl vatten1 fp gröna linser, 380 g Bakad sej1 fp sejfilé, ca 300 g½ msk neutral olja½ tsk salt½ fp röd currypasta, 55 gSyrad rödlök½ dl vatten2 msk socker2 msk vitvinsvinäger1 rödlökÄppelklyftor1 äpple
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 150°. Ta fram en traktörpanna med lock, ugnsform 15 x 20 cm och en liten kastrull.2. Currystekt blomkål: Ta av eventuella skadade blad från blomkålen och dela huvudet på hälften. Hetta upp pannan med neutral olja och tillsätt salt och currypasta. Lägg blomkålen med snittsidan nedåt i pannan och stek på hög värme i 5 min. Häll på vattnen och lägg på locket. Koka upp och låt sjuda på låg värme i ca 5-7 min.3. Bakad sej: Lägg fisken i ugnsformen, ringla över neutral olja, krydda med salt och bred ut currypastan på fisken. Baka i mitten av ugnen i 5-7 min.4. Syrad rödlök: Koka upp vatten, socker och vitvinsvinäger i kastrullen och dra av från värmen. Skiva rödlök och lägg ner i lagen. Låt stå och dra.5. Forts currystekt blomkål: Skölj linser och tillsätt i pannan med blomkål. Blanda runt försiktigt och ställ av från värmen.6. Äppelklyftor: Halvera äpplet, skär bort kärnhuset och skär äpplet i klyftor.7. Servera blomkålen och linserna direkt ur traktörpannan tillsammans med fisken, den syrade löken och äppelklyftorna.