Bakad Sej med currystekt blomkål och syrad rödlök
349725930590002Currystekt blomkål1 blomkål2 msk neutral olja2 krm salt½ fp röd currypasta, 55 g1 ½ dl vatten1 fp gröna linser, 380 g Bakad sej1 fp sejfilé, ca 300 g½ msk neutral olja½ tsk salt½ fp röd currypasta, 55 gSyrad rödlök½ dl vatten2 msk socker2 msk vitvinsvinäger1 rödlökÄppelklyftor1 äpple
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 150°. Ta fram en traktörpanna med lock, ugnsform 15 x 20 cm och en liten kastrull.2. Currystekt blomkål: Ta av eventuella skadade blad från blomkålen och dela huvudet på hälften. Hetta upp pannan med neutral olja och tillsätt salt och currypasta. Lägg blomkålen med snittsidan nedåt i pannan och stek på hög värme i 5 min. Häll på vattnen och lägg på locket. Koka upp och låt sjuda på låg värme i ca 5-7 min.3. Bakad sej: Lägg fisken i ugnsformen, ringla över neutral olja, krydda med salt och bred ut currypastan på fisken. Baka i mitten av ugnen i 5-7 min.4. Syrad rödlök: Koka upp vatten, socker och vitvinsvinäger i kastrullen och dra av från värmen. Skiva rödlök och lägg ner i lagen. Låt stå och dra.5. Forts currystekt blomkål: Skölj linser och tillsätt i pannan med blomkål. Blanda runt försiktigt och ställ av från värmen.6. Äppelklyftor: Halvera äpplet, skär bort kärnhuset och skär äpplet i klyftor.7. Servera blomkålen och linserna direkt ur traktörpannan tillsammans med fisken, den syrade löken och äppelklyftorna.