Bakad Sej med currystekt blomkål och syrad rödlök
449625626620009Currystekt blomkål1 blomkål2 msk neutral olja2 krm salt½ fp röd currypasta, 55 g2 dl vatten2 fp gröna linser, 760 gBakad sej1 fp sejfilé, 600 g½ msk neutral olja½ tsk salt½ fp röd currypasta, 55 gSyrad rödlök½ dl vatten2 msk socker2 msk vitvinsvinäger1 rödlökÄppelklyftor2 äpplen
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 150°. Ta fram en traktörpanna med lock, ugnsform 20 x 30 cm och en liten kastrull.2. Currystekt blomkål: Ta av eventuella skadade blad från blomkålen och dela huvudet på hälften. Hetta upp pannan med neutral olja och tillsätt salt och currypasta. Lägg blomkålen med snittsidan nedåt i pannan och stek på hög värme i 5 min. Häll på vatten och lägg på locket. Koka upp och låt sjuda på låg värme i ca 5-7 min.3. Bakad sej: Lägg sejfilén i ugnsformen, ringla över neutral olja, krydda med salt och bred ut currypastan på fisken. Baka i mitten av ugnen i 5-10 min.4. Syrad rödlök: Koka upp vatten, socker och vitvinsvinäger i kastrullen och dra av från värmen. Skiva rödlök och lägg ner i lagen. Låt stå och dra.5. Forts currystekt blomkål: Skölj linser och tillsätt i pannan med blomkål. Blanda runt försiktigt och ställ av från värmen.6. Äppelklyftor: Halvera äpplena, skär bort kärnhuset och skär äpplena i klyftor.7. Servera blomkålen och linserna direkt ur traktörpannan tillsammans med fisken, den syrade löken och äppelklyftorna.