


Bakad sejfilé med tomatpesto, fänkålssallad och kokt potatis
3493259457100011 fp potatis, 450 gBakad sejfilé1 fp sejfilé, ca 300 g ½ fp röd pesto, 100 g1 krm cayennepeppar1 krm saltFänkålssallad1 fänkål½ citron1 msk olivolja1 krm saltSås1 fp gräddfil, 3 dl1 krm salt½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en kastrull, ugnsform 15 x 20, liten skål, salladsskål och såsskål. Ställ fram alla ingredienser och ha potatisvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen. 2. Koka potatis i saltat vatten.3. Bakad sejfilé: Lägg sejfilén i formen, blanda pesto med cayennepeppar och salt i lilla skålen. Fördela peston över fisken. Stek i mitten av ugnen i ca 12 min. 4. Fänkålssallad: Strimla fänkål, (gärna på mandolin) blanda med skal och saft från citron, olivolja och salt i salladsskålen. 5. Sås: Blanda gräddfil och salt i såsskålen. 6. Klyfta citron. Servera fisken med den kokta potatisen, fänkålssalladen, såsen och citronklyftorna.