Bakad sejfilé med tomatpesto, fänkålssallad och kokt potatis
Bakad sejfilé med tomatpesto, fänkålssallad och kokt potatis
Bakad sejfilé med tomatpesto, fänkålssallad och kokt potatis

Bakad sejfilé med tomatpesto, fänkålssallad och kokt potatis

349325945710001
1 fp potatis, 450 gBakad sejfilé1 fp sejfilé, ca 300 g ½ fp röd pesto, 100 g1 krm cayennepeppar1 krm saltFänkålssallad1 fänkål½ citron1 msk olivolja1 krm saltSås1 fp gräddfil, 3 dl1 krm salt½ citron 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en kastrull, ugnsform 15 x 20, liten skål, salladsskål och såsskål. Ställ fram alla ingredienser och ha potatisvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen. 2. Koka potatis i saltat vatten.3. Bakad sejfilé: Lägg sejfilén i formen, blanda pesto med cayennepeppar och salt i lilla skålen. Fördela peston över fisken. Stek i mitten av ugnen i ca 12 min. 4. Fänkålssallad: Strimla fänkål, (gärna på mandolin) blanda med skal och saft från citron, olivolja och salt i salladsskålen. 5. Sås: Blanda gräddfil och salt i såsskålen. 6. Klyfta citron. Servera fisken med den kokta potatisen, fänkålssalladen, såsen och citronklyftorna.