Bakad sejfilé med tomatpesto, fänkålssallad och kokt potatis
Bakad sejfilé med tomatpesto, fänkålssallad och kokt potatis
Bakad sejfilé med tomatpesto, fänkålssallad och kokt potatis
Bakad sejfilé med tomatpesto, fänkålssallad och kokt potatis
Bakad sejfilé med tomatpesto, fänkålssallad och kokt potatis
Bakad sejfilé med tomatpesto, fänkålssallad och kokt potatis

Bakad sejfilé med tomatpesto, fänkålssallad och kokt potatis

449325825550009
1 fp smått & gott potatis, 900 gPestobakad sejfilé1 fp sejfilé, ca 600 g ½-1 fp röd pesto, 100- 200 g1 krm cayennepeppar 1 krm saltFänkålssallad1 fänkål1 fp salladsmix gul morot, 150 g 1 citron (skal)½ citron (saft)1 msk olivolja1 krm saltSås1 fp gräddfil, 3 dl1 krm salt½ citron 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en kastrull, ugnsform 15 x 20, liten skål, salladsskål och såsskål. Ställ fram alla ingredienser och ha potatisvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka potatis i saltat vatten.3. Bakad sejfilé: Lägg sejfilén i formen, blanda pesto med cayennepeppar och salt i lilla skålen. Fördela peston över fisken. Stek i mitten av ugnen i ca 12 min.4. Fänkålssallad: Strimla fänkål (gärna på mandolin) och blanda med salladsmix, skal och saft från citron, olivolja och salt i salladsskålen.5. Sås: Blanda gräddfil och salt i skålen.6. Klyfta citron. Servera fisken med den kokta potatisen, fänkålssalladen, såsen och citronklyftorna.