Bakad sejfilé med tomatpesto, fänkålssallad och kokt potatis
4493258255500091 fp smått & gott potatis, 900 gPestobakad sejfilé1 fp sejfilé, ca 600 g ½-1 fp röd pesto, 100- 200 g1 krm cayennepeppar 1 krm saltFänkålssallad1 fänkål1 fp salladsmix gul morot, 150 g 1 citron (skal)½ citron (saft)1 msk olivolja1 krm saltSås1 fp gräddfil, 3 dl1 krm salt½ citron
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en kastrull, ugnsform 15 x 20, liten skål, salladsskål och såsskål. Ställ fram alla ingredienser och ha potatisvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka potatis i saltat vatten.3. Bakad sejfilé: Lägg sejfilén i formen, blanda pesto med cayennepeppar och salt i lilla skålen. Fördela peston över fisken. Stek i mitten av ugnen i ca 12 min.4. Fänkålssallad: Strimla fänkål (gärna på mandolin) och blanda med salladsmix, skal och saft från citron, olivolja och salt i salladsskålen.5. Sås: Blanda gräddfil och salt i skålen.6. Klyfta citron. Servera fisken med den kokta potatisen, fänkålssalladen, såsen och citronklyftorna.