Bakad sötpotatis, chili sin carne och kikärtsaioli
Bakad sötpotatis, chili sin carne och kikärtsaioli
Bakad sötpotatis, chili sin carne och kikärtsaioli

Bakad sötpotatis, chili sin carne och kikärtsaioli

149335781870000
Bakad sötpotatis4 sötpotatisar1 msk neutral olja½ tsk saltChili sin carne1 gul lök2 paprikor1 msk neutral olja1 fp strimlade morötter, 250 g2 vitlöksklyftor1 msk tomatpuré1 fp tacokryddmix, 30 g 1 fp kikärtor, 380 g1 fp krossade tomater, 390 g2 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 tsk salt1 fp kidneybönor, 380 gAioli½ dl kikärtsspad2 tsk dijonsenap1 vitlöksklyfta2 krm salt1 krm svartpeppar2 dl neutral olja
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, gryta med lock, mixerbunke och stavmixer.2. Sötpotatis: Halvera sötpotatisen, lägg i formen, ringla över neutral olja och salt. Baka mitt i ugnen i 25-30 min.3. Chili sin carne: Strimla lök och paprika. Hetta upp grytan med neutral olja och fräs grönsakerna, strimlade morötter, pressad vitlök, tomatpuré och tacokryddmix på medelhög värme i 3 min.4. Häll av kikärtor och spara spadet. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongpulver, (alt. tärning), salt, kikärtorna och kidneybönor i grytan. Sjud under lock på svag värme i ca 10 min.5. Aioli: Häll kikärtsspadet i bunken och tillsätt dijonsenap, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Börja mixa och häll försiktigt ner neutral olja och mixa till en aioli.6. Toppa sötpotatisen med chili sin carnen och servera med aiolin.