Bakad sötpotatis, chili sin carne och kikärtsaioli
Bakad sötpotatis, chili sin carne och kikärtsaioli
Bakad sötpotatis, chili sin carne och kikärtsaioli

Bakad sötpotatis, chili sin carne och kikärtsaioli

849735688580008
Bakad sötpotatis2 sötpotatisar1 msk neutral olja½ tsk saltChili sin carne1 gul lök1 paprika1 msk neutral olja1 fp strimlade morötter, 250 g1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré½ fp tacokryddmix, 15 g 1 fp kikärtor, 380 g1 fp krossade tomater, 390 g1 dl vatten½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)½ tsk saltAioli2 msk kikärtsspad2 tsk dijonsenap1 vitlöksklyfta2 krm salt1 krm svartpeppar1 dl neutral olja
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, gryta med lock, mixerbunke och stavmixer.2. Sötpotatis: Halvera sötpotatis, lägg i formen, ringla över neutral olja och salt. Baka mitt i ugnen i 25-30 min.3. Chili sin carne: Strimla gul lök och paprika. Hetta upp grytan med neutral olja, fräs grönsakerna, strimlade morötter, pressad vitlök, tomatpuré och tacokryddmix på medelhög värme i 3 min.4. Häll av kikärtor och spara spadet. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongpulver, (alt. tärning), salt och kikärtor. Sjud under lock på svag värme i ca 10 min.5. Aioli: Häll kikärtsspadet i bunken och tillsätt dijonsenap, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Börja mixa och häll försiktigt ner neutral olja och mixa till en aioli.6. Toppa sötpotatisen med chili sin carnen och servera med aiolin.