


Bakad sötpotatis med hot tuna och mangosallad
949844555530003Bakad sötpotatis2 sötpotatisarTonfiskröra1 fp tonfisk, 170 g1 rödlök1 fp gräddfil, 3 dl1 ½ msk wasabi och sesamfrön1 tsk sambal oelekMango- och bönsallad1 fp svarta bönor, 380 g1 mango1 fp salladsmix, 30 g½ msk wasabi & sesamfrön1 msk neutral olja2 tsk vitvinsvinäger1 krm salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och två skålar.2. Bakad sötpotatis: Dela sötpotatisarna på längden, lägg på plåten och baka i mitten av ugnen i 30 min.3. Tonfiskröra: Häll av och krama ur vattnet från tonfisken ordentligt och lägg den i skålen. Finhacka löken och tillsätt i skålen tillsammans med gräddfil, wasabi & sesamfrön och sambal oelek. Blanda ihop allt till en röra.4. Mango- och bönsallad: Skölj svarta bönor ordentligt. Skala och tärna mango. Blanda bönorna och mangon med salladsmix, wasabi & sesamfrön, neutral olja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen.5. Servera sötpotatisen med tonfiskröran och salladen.