Bakad sötpotatis med hot tuna och mangosallad
Bakad sötpotatis med hot tuna och mangosallad
Bakad sötpotatis med hot tuna och mangosallad

Bakad sötpotatis med hot tuna och mangosallad

949644695870000
Bakad sötpotatis4 sötpotatisarTonfiskröra2 fp tonfisk, 340 g1 knippe salladslök1 fp gräddfil, 3 dl1 ½ msk wasabi och sesamfrön1 tsk sambal oelekMango- och bönsallad1 fp svarta bönor, 380 g1 mango1 fp salladsmix, 30 g½ msk wasabi & sesamfrön1 msk neutral olja2 tsk vitvinsvinäger1 krm salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper och två skålar.2. Bakad sötpotatis: Dela sötpotatisarna på längden, lägg på plåten och baka i mitten av ugnen i 30 min.3. Tonfiskröra: Häll av och krama ur vattnet från tonfisken ordentligt och lägg den i skålen. Finstrimla salladslök och tillsätt i skålen tillsammans med gräddfil, wasabi & sesamfrön och sambal oelek. Blanda ihop allt till en röra.4. Mango- och bönsallad: Skölj svarta bönor ordentligt. Skala och tärna mango. Blanda bönorna och mangon med salladsmix, wasabi & sesamfrön, neutral olja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i skålen.5. Servera sötpotatisen med tonfiskröran och salladen.