Bakad spetskål med kapris och bönröra
Bakad spetskål med kapris och bönröra
Bakad spetskål med kapris och bönröra

Bakad spetskål med kapris och bönröra

649044378070008
Bakad spetskål och potatis½ spetskål 1 fp potatis, 450 g 1 ½ msk olivolja½ fp kapris, 50 g1 tsk salt½ tsk svartpepparBönröra½ rödlök1 fp blandade bönor, 380 g½ fp kapris, 50 g1 msk olivolja1 vitlöksklyfta2 krm salt1 krm svartpepparFetaostkräm1 fp fetaost, 150 g½ rödlök1 fp crème fraiche, 2 dl2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, tallrik och två skålar.2. Bakad spetskål och potatis: Dela en halv spetskål i 2 klyftor. Lägg spetskålen tillsammans med potatis på plåten och tillsätt olivolja, avrunnen kapris, salt och svartpeppar. Stek mitt i ugnen i ca 25 min. Plocka ut spetskålen efter ca 15 min när den är mjuk och fått fin färg och lägg på en tallrik.3. Bönröra: Hacka en halv rödlök och skölj blandade bönor. Blanda bönorna, löken, avrunnen kapris, olivolja, pressad vitlök, salt och svartpeppar i den ena skålen.4. Fetaostkräm: Smula fetaost i den andra skålen. Hacka en halv rödlök och blanda med fetaosten, crème fraiche och salt.5. Servera den bakade spetskålen och potatisen med bönröran och fetaostkrämen.