



Bakad spetskål med kapris och bönröra
649044378070008Bakad spetskål & potatis450 g potatis½ spetskål 1 ½ msk olivolja½ fp kapris, 50 g1 tsk salt½ tsk svartpepparBönröra½ rödlök1 fp blandade bönor, 380 g½ fp kapris, 50 g1 msk olivolja1 vitlöksklyfta2 krm salt1 krm svartpepparFetayoghurt1 fp fetaost, 150 g½ rödlök2 dl matyoghurt2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, tallrik och två skålar.2. Bakad spetskål & potatis: Lägg potatis på plåten. Dela spetskål i 2 klyftor. Lägg spetskålen tillsammans med potatisen på plåten och tillsätt olivolja, avrunnen kapris, salt och svartpeppar. Stek mitt i ugnen i ca 25 min. Plocka ut spetskålen efter ca 15 min när den är mjuk och fått fin färg och lägg på en tallrik.3. Bönröra: Hacka rödlök. Skölj blandade bönor och blanda med löken, avrunnen kapris, olivolja, vitlöksklyfta, salt och svartpeppar i skålen. 4. Fetayoghurt: Smula fetaost i skålen. Hacka rödlök. Blanda fetaosten, löken med matyoghurt och salt.5. Servera den bakade spetskålen och potatisen med bönröran och fetayoghurten.