Bakad spetskål med kapris och bönröra
Bakad spetskål med kapris och bönröra
Bakad spetskål med kapris och bönröra
Bakad spetskål med kapris och bönröra

Bakad spetskål med kapris och bönröra

649044378070008
Bakad spetskål & potatis450 g potatis½ spetskål 1 ½ msk olivolja½ fp kapris, 50 g1 tsk salt½ tsk svartpepparBönröra½ rödlök1 fp blandade bönor, 380 g½ fp kapris, 50 g1 msk olivolja1 vitlöksklyfta2 krm salt1 krm svartpepparFetayoghurt1 fp fetaost, 150 g½ rödlök2 dl matyoghurt2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, tallrik och två skålar.2. Bakad spetskål & potatis: Lägg potatis på plåten. Dela spetskål i 2 klyftor. Lägg spetskålen tillsammans med potatisen på plåten och tillsätt olivolja, avrunnen kapris, salt och svartpeppar. Stek mitt i ugnen i ca 25 min. Plocka ut spetskålen efter ca 15 min när den är mjuk och fått fin färg och lägg på en tallrik.3. Bönröra: Hacka rödlök. Skölj blandade bönor och blanda med löken, avrunnen kapris, olivolja, vitlöksklyfta, salt och svartpeppar i skålen. 4. Fetayoghurt: Smula fetaost i skålen. Hacka rödlök. Blanda fetaosten, löken med matyoghurt och salt.5. Servera den bakade spetskålen och potatisen med bönröran och fetayoghurten.