Bakad spetskål med kapris och bönröra
Bakad spetskål med kapris och bönröra
Bakad spetskål med kapris och bönröra

Bakad spetskål med kapris och bönröra

649934591370002
Bakad spetskål & potatis900 g potatis1 spetskål 3 msk olivolja½ citron½ fp kapris, 50 g1 tsk salt½ tsk svartpepparBönröra1 fp persilja, 20 g½ rödlök1 fp blandade bönor, 380 g½ fp kapris, 50 g1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ citron2 krm salt1 krm svartpepparFetayoghurt1 fp fetaost, 150 g½ rödlök2 dl matyoghurt2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, tallrik och två skålar2. Bakad spetskål & potatis: Lägg potatis på plåten. Dela spetskål i 4 klyftor. Lägg spetskålen och en halv citron tillsammans med potatisen på plåten. Tillsätt olivolja, avrunnen kapris, salt och svartpeppar. Stek mitt i ugnen i ca 25 min. Plocka ut spetskålen efter ca 15 min när den är mjuk och fått fin färg och lägg på en tallrik.3. Bönröra: Hacka persilja och rödlök. Skölj blandade bönor och blanda med persiljan, löken, avrunnen kapris, olivolja, pressad vitlök, citronsaft, salt och svartpeppar i skålen. 4. Fetayoghurt: Smula fetaost i skålen. Hacka rödlök. Blanda fetaosten, löken, matyoghurt och salt i skålen.5. Servera den bakade spetskålen och potatisen med bönröran. Toppa med fetayoghurten och pressa över den stekta citronen över spetskålen.