Bakad spetskål med kapris och bönsallad
649934591370002Bakad spetskål och potatis1 fp potatis, 900 g 1 spetskål ½ citron3 msk olivolja½ fp kapris, 50 g1 tsk salt½ tsk svartpepparBönsallad1 fp persilja, 20 g½ rödlök1 fp blandade bönor, 380 g½ fp kapris, 50 g1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ citron2 krm salt1 krm svartpepparFetayoghurt1 fp fetaost, 150 g½ rödlök1 fp matyoghurt, 2 dl2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, tallrik och två skålar2. Bakad spetskål och potatis: Lägg potatis på plåten. Dela spetskål i 4 klyftor. Lägg spetskålen och en halv citron tillsammans med potatisen på plåten, och tillsätt olivolja, avrunnen kapris, salt och svartpeppar. Stek mitt i ugnen i ca 25 min. Plocka ut spetskålen efter ca 15 min när den är mjuk och fått fin färg och lägg på en tallrik.3. Bönsallad: Hacka persilja och en halv rödlök. Skölj blandade bönor och blanda med persiljan, löken, avrunnen kapris, olivolja, pressad vitlök, saft från en halv citron, salt och svartpeppar i den ena skålen.4. Fetayoghurt: Smula fetaost i skålen och hacka en halv rödlök. Blanda löken med fetaosten, matyoghurt och salt i den andra skålen.5. Servera den bakade spetskålen och potatisen med bönsalladen. Toppa med fetayoghurten och pressa över den stekta citronen över spetskålen.