Bakad spetskål med kapris och bönsallad
Bakad spetskål med kapris och bönsallad
Bakad spetskål med kapris och bönsallad
Bakad spetskål med kapris och bönsallad
Bakad spetskål med kapris och bönsallad
Bakad spetskål med kapris och bönsallad

Bakad spetskål med kapris och bönsallad

649934591370002
Bakad spetskål och potatis1 fp potatis, 900 g 1 spetskål ½ citron3 msk olivolja½ fp kapris, 50 g1 tsk salt½ tsk svartpepparBönsallad1 fp persilja, 20 g½ rödlök1 fp blandade bönor, 380 g½ fp kapris, 50 g1 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ citron2 krm salt1 krm svartpepparFetayoghurt1 fp fetaost, 150 g½ rödlök1 fp matyoghurt, 2 dl2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, tallrik och två skålar2. Bakad spetskål och potatis: Lägg potatis på plåten. Dela spetskål i 4 klyftor. Lägg spetskålen och en halv citron tillsammans med potatisen på plåten, och tillsätt olivolja, avrunnen kapris, salt och svartpeppar. Stek mitt i ugnen i ca 25 min. Plocka ut spetskålen efter ca 15 min när den är mjuk och fått fin färg och lägg på en tallrik.3. Bönsallad: Hacka persilja och en halv rödlök. Skölj blandade bönor och blanda med persiljan, löken, avrunnen kapris, olivolja, pressad vitlök, saft från en halv citron, salt och svartpeppar i den ena skålen.4. Fetayoghurt: Smula fetaost i skålen och hacka en halv rödlök. Blanda löken med fetaosten, matyoghurt och salt i den andra skålen.5. Servera den bakade spetskålen och potatisen med bönsalladen. Toppa med fetayoghurten och pressa över den stekta citronen över spetskålen.