Bakad torskfilé och rädisor med tomat- och dillgrädde
Bakad torskfilé och rädisor med tomat- och dillgrädde
Bakad torskfilé och rädisor med tomat- och dillgrädde

Bakad torskfilé och rädisor med tomat- och dillgrädde

349616659470004
1 fp potatis, 900 gBakad torsk och rädisor1 fp torskfilé, 300 g1½ krm salt1 fp rädisor, 125 g1 msk olivoljaTomat- och dillgrädde1 fp matagningsgrädde LF, 3 dl½ msk majsstärkelse½ dl vatten½ tsk salt1 fp körsbärskvisttomater, 250 g1 fp dill, 20 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ungen på 175°. Ta fram två kastruller och en ugnsform ca 20 x 30 cm.2. Koka potatisen i saltat vatten.3. Bakad torsk och rädisor: Smörj ugnsformen med lite olivolja, lägg ut torskfiléerna och rädisorna i formen och salta. Baka i ugnen i ca 15 min.4. Tomat- och dillgrädde: Kvarta tomater och hacka dill. Blanda vatten och majsstärkelse i ett glas. Koka upp grädde och salt, tillsätt redningen (majsstärkelse och vatten) och koka under omrörning till såsen har tjocknat. Tillsätt tomater och dill, ställ åt sidan.5. Servera den bakade torsken och rädisor med den kokta potatisen och tomatgrädden.