Bakad torskfilé och rädisor med tomat- och dillgrädde
Bakad torskfilé och rädisor med tomat- och dillgrädde
Bakad torskfilé och rädisor med tomat- och dillgrädde

Bakad torskfilé och rädisor med tomat- och dillgrädde

649216404300006
1 fp potatis, 900 gBakad torsk och rädisor1 msk olivolja1 fp torskfilé, 450 g1 fp rädisor, 125 g2 krm saltTomat- och dillgrädde1 fp körsbärskvisttomater, 500 g1 fp dill, 20 g½ dl vatten½ msk majsstärkelse1 fp matagningsgrädde LF, 3 dl½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ungen på 175°. Ta fram två kastruller och en ugnsform ca 20 x 30 cm.2. Koka potatisen i saltat vatten i den ena kastrullen.3. Bakad torsk och rädisor: Smörj ugnsformen med olivolja, lägg ut torskfiléer och rädisor i formen och salta. Baka i mitten av ugnen i ca 15 min.4. Tomat- och dillgrädde: Kvarta tomater och hacka dill. Blanda vatten och majsstärkelse i ett glas. Koka upp grädde och salt i den andra kastrullen, tillsätt redningen (majsstärkelse och vatten) och koka under omrörning till såsen har tjocknat. Tillsätt tomaterna och dillen, ställ åt sidan.5. Servera den bakade torsken, rädisorna och den kokta potatisen med tomat- och dillgrädden.